Вележ и Зрињски вечерас у Зеници 'лове' свој други трофеј Купа БиХ :: Semberija INFO ::

 

Вележ и Зрињски вечерас у Зеници 'лове' свој други трофеј Купа БиХ


Мостарском Вележу друга узастопна титула Купа Босне и Херцеговине или њиховом градском ривалу Зрињском такође други трофеј Купа и овогодишња дупла круна - одлука вечерас пада на зеничком Стадиону “Билино пољу”, у 28. издању финала Купа БиХ, које се игра у 18.00 сати.

Ово такмичење, у којем је 1994. године први тријумфовао зенички Челик те у којем је Сарајево са седам трофеја најуспјешнији клуб, 2020. године било је прекинуто због пандемије КОВИД-19 па се те године није ни играло финале.

Вележ брани прошле године освојени наслов у том такмичењу, управо освојен на зеничком стадиону, којег су њихови вечерашњи и градски ривали освојили 2008. године, док су за ову су сезону већ математички осигурали и одбрану наслова бх. првака.

Занимљиво је да су оба мостарска тима до свог јединог наслова освајача Купа БиХ стигли након бољег извођена пенала - Вележ прошле године против Сарајева (0:0 у регуларном дијелу те 4:3 за “Рођене”), док су “Племићи” Куп БиХ освојили након двомеча с тузланском Слободом те након што је у оба финална меча резултат био идентичан - 2:1. Зрињски је након друге утакмице боље изводио пенале те славио с 4:1.

"Сама чињеница и начин како се одвија првенство у задње двије-три године, шта Зрињски представља и с каквом доминацијом игра Премијер лигу БиХ, апсолутно указује на то да су једна од најбољих, ако не и најбоља екипа. Према томе, од неких ствари, све и да хоћете, не можете побјећи. Ми нећемо преузети улогу фаворите, али апсолутно желимо да побиједимо и хоћемо да се представимо у најбољем свјетлу. Сматрамо да имамо квалитет да се супротставимо Зрињском и да остваримо побједу", казао је тренер Вележа Недим Јусуфбеговић.

Упркос томе, истакао је како имају “своје адуте и аргументе” те да вјерују како могу одиграти добру утакмицу те се “надати повољном резултату”.

Тренер Зрињског Крунослав Рендулић истакао је како у овој утакмици, уз то дербију градских ривала, фаворит “једноставно не постоји”.

"Не само овдје, у Мостару, него нигдје на свијету. Тако да, ево, кажем, утакмица је 50-50 и надам се да ће отићи на нашу страну", каже Рендулић, који истиче како су једна прича првенствне, а друго куп-утакмице. Поготово велико финале.

Свјестан је, каже, да су у 33 одиграна кола они највише показали, али је, додаје, сасвим неко друго такмичење.

"Једна је утакмица и све су опције отворене. Притисак је увијек присутан, с обзиром на значај утакмице. Наравно да је присутан, али није добро ако је он у превеликој мјери изражен па да те спута у изведби на терену. Ја сам увјерен да се то неће догодити и да ћемо ми пружити дојмљиву представу. Наравно, наш је циљ двострука круна ове године ", истакао је Рендулић.

Зрињски је у нешто повољнијем положају и у погледу играчког кадра, јер се након паузе због озљеда у комбинациј за тим враћају и Марио Тичиновић те Антонио Иванчић. Вележ би, пак, као и прошле године у финалу против Сарајева, могао имати већу подршку са трибина зеничког “Билиног поља”, на којем је прошле године било укупно око 10.000 навијача.


Фена / БХРТ