ЛУКА ЈОВИЋ: НАСМЕЈАО САМ СЕ НА ПРИЧУ О ПОЗАЈМИЦИ! :: Semberija INFO ::

 

ЛУКА ЈОВИЋ: НАСМЕЈАО САМ СЕ НА ПРИЧУ О ПОЗАЈМИЦИ!


Foto: EPA
"Зидан верује у мене и његова прича се није променила за ово време док сарађујемо", рекао је млади фудбалер Реал Мадрида у интервјуу за "Вечерње новости".
 
"Увек ме насмеју такви написи", рекао је Лука Јовић (21) у интервјуу за "Вечерње новости", коментаришући спекулације листа "Дон Балон" о томе да ће до краја летњег прелазног рока бити послат на позајмицу.
 
Овај таблоид, на који се ретко позивају водећи шпански медији, објавио је причу о томе да је нови тренер Реал Мадрида, Зинедин Зидан, незадовољан оним што је Јовић пружао на терену, да га сматра "зеленим" и недовољно добрим да одмени Карима Бензему у шпицу и да је, генерално, био против идеје председника Флорентина Переза да потроши 60 милиона евра на довођење нашег репрезентативца.
 

Видели смо "маказице" са тренинга, када ћемо видети...
"И ја бих волео да знам кад ћу га дати. Шалу на страну, верујем да ће доћи кад буде било право време. Већ сам улазио у шансе, тако да не сумњам да ће ускоро лопта завршити у мрежи".
 


У једном делу наших медија ова вест прихваћена је здраво за готово, па се на крају дошло до парадоксалне ситуације да су Шпанци, не желећи да цитирају непоуздани "Дон Балон", наводили српске медије као извор.
 
"Медији ће се увек бавити и таквим причама. Ја сам од почетка сениорске каријере навикао на свакакве коментаре, помирио сам се с тим да може увек да их буде. Време ће показати шта је истина", рекао је Јовић, који је у суботу поподне на крцатом "Балаидосу" одиграо прве званичне минуте у дресу славног клуба.
Са тремом или не?
 
"Она постоји, али само док не истрчим на терен. Тада све нестаје", одговорио је искрено Јовић, који каже да се његово однос са Зиданом мењао само ка бољем, никако обрнуто.
 
"Он верује у мене и његова прича се није променила за ово време док сарађујемо. Из дана у дан учим од њега, што ми је изузетно драго, јер он и као играч и као тренер спада у сам врх светског фудбала", причао је и надовезао се:
 
"Спреман сам да дам максимум и понудим све што могу. Не очекујем ни да ћу одмах играти целе утакмице, да ћу решетати мреже на почетку сезоне. Међутим, радом, трудом и одрицањем доћи ћу до свог циља. Задовољан сам како су ме прихватили, волео бих да сам могао на старту да постигнем неки погодак, али не журим нигде. Знам да ће доћи мојих пет минута", рекао је Јовић, који је као играч Ајнтрахта из Франкфурта научио да се носи са медијском пажњом и свиме што она доноси у добром и лошем смислу.

"Трудио сам се да не читам новинске написе, да не одговарам на поруке тог типа, и да будем концентрисан само на игру. Тако је било најбоље, и зато је тај период прошао прилично успешно, без неких тензија", рекао је младић из Бијељине, који је од марта био "врућа" тема у шпанским медијима, утолико што је упоредо са Реал Мадридом за њега била заинтересована и Барселона.
 
Против Барсе, због повлашћеног статуса два највећа шпанска клуба, неће моћи да игра у групној фази Лиге шампиона, али против Црвене звезде би могао.
 
"Звезди желим срећу у мечевима са Јанг бојсом, а наравно да бих био одушевљен да прође поново у групну фазу. Било би сјајно и да буде у групи са Реалом. Али, прво навијам да прође", рекао је момак који је поникао на "Маракани", али који силом прилика није био у могућности да остави дубљи траг у црвено-белој опреми.
Слично је и са годину дана млађим Дејаном Јовељићем, који је (пре)рано напустио Стадион "Рајко Митић" и већ овог лета "обукао" Јовићев дрес у Ајнтрахту.
 
"Јовеља је сјајан играч, добар момак. Пред њим је велика каријера, показаће се то врло брзо, само треба да буде стрпљив. Са Колетом и Мијатом сам провео сјајно време у клубу, пожелели су ми срећу и наравно да смо остали у контакту. Надам се да ће то пријатљство трајати и у будућности", осврнуо се Јовић на две изванредне године у Франкфурту и пријатељстава које је на том путу стекао са Филипом Костићем и Мијатом Гаћиновићем, али и осталим играчима Ајнтрахта.
 

Нови селектор репрезентације Србије, Љубиша Тумбаковић, био је прилично заузет овог лета "пеглајући" сукобе из времена свог претходника, Младена Крстајића. У том смислу, са Јовићем није имао о чему да разговара, али не значи да се нису чули.
"Јесмо, чули смо се, попричали, али засада је то све што бих на тему репрезентације могао да вам кажем".


Јовић ће у првој години у Шпанији бити замена Кариму Бенземи, чије је место у шпицу "закуцано". За сада. Та улога му не смета, напротив. Можда је и најбоља у овом тренутку.
 
"Француз је веома интересантан нападач, има много више искуства од мене, и трудим се да учим од њега. Једна од најбољих ствари у фудбалу је кад можете да као млад играч играте са великим асовима и да учите од њих. Сви играчи су ме лепо прихватили и са свима се добро слажем и комуницирам. У свлачионици се спонтано води разговор, често се смејемо", рекао је Јовић о десет година старијем колеги, који је такође као 21-годишњак постао играч "краљевског клуба" и задржао се на "Сантијаго Бернабеу" стадиону до данас.

(новости.рс/мондо.рс)