СУТРА ПОЧИЊЕ „БУМ - ЉЕТНА ЛИГА“ :: Semberija INFO ::

 

СУТРА ПОЧИЊЕ „БУМ - ЉЕТНА ЛИГА“


Foto: Semberija info
На спортским теренима ОШ „Свети Сава“ у Бијељини данас је одржана конференција за медије на којој је најављена пета по реду „БУМ - Љетна лига 2022“ – турнир у малом фудбалу. Овогодишње издање „Љетне лиге“ окупиће 12 професионалних екипа, како из земље тако и иностранства. Турнир се игра у вечерњим сатима а почиње сутра, 30. јуна и трајаће до трећег јула. Укупан наградни фонд износи око 7.500 КМ док су за посјетиоце турнира организатори, у сарадњи са спонзорима припремили томболу са вриједним наградама.

„Бијељинско удружење младих – БУМ“ прије пет година је покренуло пројекат „Љетна лига“ као такмичење у малом фудбалу. Појекат је замишљен по узору на Љетну лигу по којој је Бијељина дуго времена уназад била прапознатљива и која је окупљала мајсторе малог фудбала из читаве бивше Југославије. Од 2017. године, када је одржана прва „Љетна лига“ у новом руху па све до ове године, ова спортска манифестација се ширила, усавршавала, побољшавала а млади организатори из „Бијељинског удружења младих - БУМ“ планирају такав тренд наставити и у годинама које долазе. Сматрају да једна фудбалска средина каква је Бијељина заслужује да има такмичење у малом фудбалу на којем ће учествовати најбоље екипе из региона.



-Од како смо започели овај друштвено-одговорни пројекат, врло радо га огранизујемо сваке године. Уз помоћ наших пријатеља и спонзора као и сваке године дио средстава усмјеравамо на саму адаптацију и санацију терена. Претходних година је на нашу иницијативу а уз подршку и агилност директора школе урађено много. Напримјер, асфалтирање терена, реновирање ограда, адаптација сједећих мјеста, ограђивање терена, реновирање кошева и још неки детаљи. Срећни смо што смо помогли школи те уступили на кориштење новим младим генерацијама све што смо урадили“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Душан Милошевић, члан
„Бијељинског удружења младих - БУМ“.

(Семберија инфо)