Ајнтрахт је у полуфиналу Лиге Европе! :: Semberija INFO ::

 

Ајнтрахт је у полуфиналу Лиге Европе!


Foto: AP Photo/Michael Probst/Tanjug
У полуфинале Лиге Европе према очекивањима пласирали су се Валенсија и Челси. Наполи и Арсенал играли "ружан" фудбал у којем су се Енглези боље снашли. Ајнтрахт надокнадио 2:4 и пласирао се међу четири...
 
Кратак је пут до Олимпијског стадиона у Бакуу и меча за трофеј у Лиги Европе, који ће се играти 29. маја.
 
У полуфиналу масовнијег УЕФА такмичења састаће се: Арсенал - Валенсија и Ајнтрахт - Челси. Прве утакмице играју се 2. маја у Лондону и Франкфурту, док су реванши седам дана касније на "Местаљи" и "Стамфорд Бриџу".
 
Није било много дилеме ко ће у полуфиналу када су у питању Челси и Валенсија. Обе екипе завршиле су рутински посао у реваншима, "Плавци" су код куће победили Славију из Прага 4:3, иако су већ после 27. минута водили 4:1. "Слепи мишеви" су у лаганом ритму надиграли Виљареал и после 3:1 из прве утакмице пред својим навијачима славили 2:0.
 
Очекивала се драма у Напуљу, али на крају су они који су се определили да гледају овај меч, а нису навијачи Арсенала, могли само да констатују да се на легендарном "Сан Паолу" у четвртак увече играо врло ружан фудбал. Томе је сигурно допринео веома леп гол Александра Лаказета, који је погодио из "слободњака" у 36. минуту и тако решио све дилеме око полуфиналисте из овог двомеча. Гол Француза био је једини...
 
Иначе, Наполи је био тотално ван ритма, а један од горих на терену Лоренцо Инсиње. Нападач италијанског тима не само да није успео да из две једине праве прилике постигне гол, већ је лошим потезима уносио нервозу. Врло тешко је поднео и одлуку Карла Анћелотија да га замени у 60. минуту. Никола Максимовић је још на полувремену остао у свлачионици.
 
На недопадљив фудбал утицала је и одлука Унаија Емерија да "бункером" са свих 11 играча брани 1:0. Наполију су после гола Лаказета била потребна чак четири гола за пролаз... Арсенал је деловао врло чврсто у одбрани, али атипично повучено за клуб који традиционално гаји нападачки стил.
 
Италија је после елиминације Наполија остала без представника у полуфиналима европских купова.
 
Посластица вечери био је дуел у Франкфурту.
 
"Српски" Ајнтрахт успео је да победи 2:0 и да због гола у гостима (2:4) елиминише Бенфику. Стрелци за Немце били су Филип Косртић у 37. и Себастијан Роде у 65. минуту. Ајнтрахт је направио највећи европски успех још од 1980. године, када је освојио Куп УЕФА.
 
На терену смо видели тројицу српских играча у дресу Ајнтрахта - Луку Јовића, Мијата Гаћиновића и Филипа Костића, док је за Бенфику играо Љубомир Фејса.

​МОНДО