Партибрејкери из Амстердама - Ајакс срушио и Јуве! :: Semberija INFO ::

 

Партибрејкери из Амстердама - Ајакс срушио и Јуве!


Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno
Кренули су из квалификација и стигли међу четири најбоље екипе Европе. Ајакс је ипак велика екипа којој је место у врху светског фудбала, њихово срце и избацивање Реала и Јувентуса то потврђује!
Велики је то клуб!
 
Иако је у 21. веку био далеко од свог највећег сјаја и изгубио је корак за најбогатијим тимовима Европе, Ајакс и даље има "срце" у корену и успео је да на понос, мало и прелепог фудбала, избаци и другог великог фаворита за освајање Лиге шампиона.
 
Први су тим који је скинуо "скалп" Реалу у претходне три године, а да то није била пука случајност показали су против Јувентуса од кога су били бољи и у Торину.
 
После "само" 1:1 из првог меча у Амстердаму, где је требало да победе, поново су се суочили са голом заостатка у Торину после поготка Кристијана Роналда (28'), да би потом режирали преокрет преко Ван Ден Бека (34') и Де Лихта (67'), док је Војћех Шченсни спасао "стару даму" и убедљивијег пораза, а већ сада се може рећи да је ова сезона за Јувентус била неуспешна...

Сви су их видели већ у финалу, али на мегдан бољем из дуела Тотенхема и Манчестер ситија иде тим који зна како се осваја ово такмичење!