Превентивни стоматолошки прегледи у школи фудбала :: Semberija INFO ::

 

Превентивни стоматолошки прегледи у школи фудбала


"Полазници школе фудбала "Сокер Кидс Бијељина" (Soccer Kids) обавили су превентивни стоматолошки преглед. Преглед је обавио велики пријатељ ове школе фудбала и доктор стоматологије Ристић Срђан. Управа Школе фудбала  изразила је захвалност доктору Ристићу што се одазвао њиховом позиву и указао малишанима на значај  правилног одржавања оралне хигијене.



Др Ристић истиче да је то његов скроман допринос развоју спорта и посебно одржавању оралног здравља најмлађе популације која се бави спортом. Он је напоменуо да су превентивним прегледом обухваћени сви полазници школе фудбала, малишани узраста од 6 до 13 година. Том приликом су им дати савјети о правилној исхрани и правилном одржавању оралне хигијене и значају исте за опште здравље, како спортиста тако и цијелог нашег друштва. 



Доктор је малишанима, а и њиховим родитељима који су били присутни у току прегледа, такође указао на најчешће грешке приликом одржавања оралне хигијене и у исхрани малишана у овом узрастном добу. На крају овог дружења сви малишани су добили дипломе "зубић виле" и обећали доктору да ће се поново дружити. 

Извор: Школа фудбала "Сокер Кидс (Soccer Kids) Бијељина"