УЕФА СУСПЕНДОВАЛА ЛИГУ ШАМПИОНА И ЛИГУ ЕВРОПЕ :: Semberija INFO ::

 

УЕФА СУСПЕНДОВАЛА ЛИГУ ШАМПИОНА И ЛИГУ ЕВРОПЕ


Foto: RTS
Европска кућа фудбала одлучила је да због коронавируса, који се појавио и међу играчима Реала и Јувентуса, а због све већих размера заразе и проглашења пандемије до даљнег прекине такмичења у Лиги шампиона и Лиги Европе. Ова одлука је већ ступила на снагу, тако да су отказани сви вечерашњи мечеви Лиге Европе, преноси шпанска Марка. Чека се званична потврда из Уефе, као и одлука о судбини баража за пласман на ЕУРО, као и завршног турнира Европског првенства.

Покушали су из Уефе да на све начине одрже легурарност такмичења. Утакмице су игране и без публике. Ипак, ситуација постаје све гора и гора па је оваква одлука била неминовна - моментални прекид свих такмичења.

У току је осмина финала Лиге шампиона, остало је д асе одиграју реванш мечеви Јувентус - Лион, Сити - Реал, Барселона - Наполи и Бајерн - Челси. У Лиги Европе данас је требало да се играју први мечеви осмине финала, два су још у среду била одложена, а данас су дефинитивно и све остале утакмице суспендоване.

Чека се званична потврда из Уефе, као и одлука о судбини баража за пласман на ЕУРО, као и завршног турнира Европског првенства.

Највећи проблем за Уефу представља пронаћи рупу у календару како би се завршила сва такмичења. Ипак, о томе ће бити речи након пандемије коронавируса.

(rts.rs)