Иванишевић: Ђоковић урадио нешто невјероватно, част ми је што сам његов тренер :: Semberija INFO ::

 

Иванишевић: Ђоковић урадио нешто невјероватно, част ми је што сам његов тренер


МЕЛБУРН - Тренер Новака Ђоковића, Горан Иванишевић, изјавио је данас да је српски тенисер остварио невјероватан успјех тријумфом над Грком Стефаносом Циципасем у финалу Аустралијан опена.

Ђоковић је данас по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу побиједио Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Српски тенисер је тријумфом у Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери.

"Ово што је Новак је невјероватно. Данас је играо и добро и лоше. Ја се не љутим када Ђоковић виче на мене докле год он побјеђује. Ја сам у реду шта год он да прича или виче", рекао је Иванишевић у Мелбурну.

Он је истакао да је био импресионираним форхендом српског тенисера на мечу са Циципасом.

"Међутим, када се повриједио морао је да игра агресивније и тада је форхенд заблистао. Ђоковић остаје на врху свјетске листе још неколико година. Сигурно још 2,3 године. Ово је његов терен", додао је хрватски тренер.

Ђоковић је по завршетку меча пришао боксу гдје је био смјештен његов тим, а онда је заплакао.

"Ђоковић је пустио емоције када је пришао нашем боксу. То је било врло емотивно за све нас. Када је Ђоковић почео да плаче тада је пустио из себе све оно што је данима гутао у себи. Урадио је нешто невјероватно, он је са другог свијета. Као човјек који је већ 30 и више година у тенису ја сам задивљен... Мени је част што сам тренер Новака Ђоковића", истакао је Иванишевић.

Он је навео да је овај Аустралијан опен по много чему посебан због свега што се дешавало.

"Ђоковић је доста времена провео у ауту, пошто је ишао од терапије до терапије. Провео је више времена у ауту него за претходних 15 година. Највише се плашио Григора Димитрова, али је на крају побиједио све противнике", закључио је Иванишевић.


Танјуг / Глас Српске