​Ђоковић: Све што се дешавало у Аустралији прошле године оставило је трага на мени :: Semberija INFO ::

 

​Ђоковић: Све што се дешавало у Аустралији прошле године оставило је трага на мени


МЕЛБУРН - Српски тенисер Новак Ђоковић признао је да му је тријумф над Грком Стефаносом Циципасем у финалу Аустралијан опена једна од најважнијих побједа у каријери.
 
 Ђоковић је данас освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу побиједио Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
 
Србин је по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, а уједно је стигао до 22. гренд слем трофеја.
 
Ђоковић је у разговору на телевизији Еуроспорт истакао да се тренутно осјећа као издувани балон послије свега што се дешавало прошле године у Аустралији.
 
“Све у том спектру, од најбољег до најгорег, за мене што се тиче емоција, ово јесте једна од најважнијих победа за мене. Све што се дешавало у Аустралији прошле године, ван терена, оставило је трага на мени. Осећао сам велики притисак, а сада осећам олакшање. Сада сам као балон, који се издувао”, истакао је Ђоковић.
 
Он је на себи имао јакну са бројем 22, који означава број освојених гренд слем титула.
 
“Не знам, немам појма, нисам знао ништа о овој јакни. Узео сам другу јакну за церемонију, али ми је тим дао ову јакну. Хвала им на томе. Радим као и сви остали, тренирам, без те посвећености и паметног рада, нема успеха. Успео сам током година да нађем формулу за успех, на начин да радим са својим тимом, да побољшам своју игру и стремим да будем бољи. Менталитет и све то је уродило плодом. Јако сам срећан”, рекао је Ђоковић, који је најавио да ће вечерас славити са српским навијачима у Мелбурну.
 
Ђоковић ће од сутра званично преузети прво мјесто на АТП листи.


Глас Српске – Тањуг