Ђоковић пише нове странице тениске историје :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић пише нове странице тениске историје


Српски тенисер Новак Ђоковић бориће се сутра против Грка Стефаноса Циципаса за своју рекордну десету титулу на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну и укупно 22. гренд слем трофеј у каријери.

Ово финале Аустралијан опена неминовно ће ући у историју - било да Ђоковић освоји трофеј и изједначи се са Шпанцем Рафаелом Надалом по броју гренд слем трофеја или да Циципас стигне до своје прве прве титуле са највећих турнира.

Поред тога, побједник овог финала преузеће и прво мјесто на АТП листи од Шпанца Карлоса Алкараса.

"Наравно да то даје додатни значај финалу. Освајање гренд слем турнира и броја један су вероватно два највећа врха на које можете да се попнете као професионални тенисер. Видећемо шта ће се десити", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је побједом у полуфиналу против Американца Томија Пола продужио свој побједнички низ на Аустралијан опену на 27 мечева, гдје је први трофеј подигао 2008. године, а у финалу ће покушати да настави серију побједа и против Циципаса, преносе Новости.

Ђоковић и Циципас састајали су се до сада 12 пута уз предност српског тенисера од 10:2. Уз то, посљедњих девет окршаја припало је Ђоковићу.

Једном су играли у финалу гренд слем турнира, 2021. на Ролан Гаросу, када је грчки тенисер имао два сета предности, али је изгубио послије пет сетова.

Финале је на програму сутра од 9.30 на Род Лејвер арени.

(Независне)