У БИЈЕЉИНИ СТАРТ ТРЕЋЕ ЕТАПЕ ВИДОВДАНСКОГ МАРАТОНА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ СТАРТ ТРЕЋЕ ЕТАПЕ ВИДОВДАНСКОГ МАРАТОНА


Испред Саборног храма Рођења пресвете Богородице у Бијељини,  јутрос је  кренуо старт треће етапе овогодишњег Међународног хуманитарног Видовданског  маратона, Београд - Бања Лука.

Маратон се одржава поводом обиљежавања 30 година од пробоја Коридора и 23 године од НАТО агресије на СР Југославију. Друга етапа, која је истрчана  јуче од Шапца до Бијељине, била је посвећена борцима Бијељине који су своје животе дали за Републику Српску у одбрамбено-отаџбинском рату.



Милисав Јанковић предсједник Атлетског клуба „Племенито срце" из Београда, који је организатор овог догађаја , рекао је да  ће десет учесника маратона који су кренули из Београда, трчати цијелу етапу.



-У Бијељини су се прикључили чланови АК “Академац” из Бијељине, а у Модричи, Дервенти и Прњавору ће се прикључити још учесника који ће дати свој допринос. У маратону учествују и  припадници Војске и  МУП-а Републике Србије , а са нама је и борац Војске Републике Српске Жељко Благојевић , који је учествовао у одбрани Коридора”, рекао је Јанковић.

Александар Ђурђевић Предсједник Скупштине Града Бијељина, изразио је захвалност Атлетском клубу „Племенито срце"  за организацију овог маратона.



-Захваљујем се свим овим дивним људима на њиховом подвигу и на томе што чувају сјећање на важне догађаје из наше историје и подсјећају на све оне који су дали своје животе за Републику Српску и Србију”, нагласио је Ђурђевић.

Маратон се одржава са благословом Патријарха српског Порфирија.


Семберија инфо - С.Николић