ПАОК пао у Лакташима, велика побједа Игокее у Лиги шампиона :: Semberija INFO ::

 

ПАОК пао у Лакташима, велика побједа Игокее у Лиги шампиона


Кошаркаши Игокее побједом су кренули у нову сезону ФИБА Лиге шампиона.

Александровчани су вечерас у Лакташима у оквиру првог кола групе Е Лиге шампиона савладали некадашњег првака Грчке, екипу ПАОК-а са 68:64 и тако најавили још једну сјајну сезону у овом елитном такмичењу. Домаћи су славили након великог преокрета у посљедњој четвртини.

Након врло добре прве дионице коју су пулени Драгана Бајића добили са 19:12, у другом периоду услиједио је велики пад у игри домаћих, што су гости из Солуна искористили, те су на одмор отишли са водством 32:26. У трећој четвртини „игоси“ праве серију, те врло врзо долазе до плус 5 (42:36), али грчки тим се врло брзо вратио у игру, те је у финишу трећег периоду поново преузео водство. У посљедњих 10 минута се ушло при резултату 49:43 за Грке.

У посљедњих 10 минута домаћи су ушли са резултатским дефицитом, јурили су резултат, а када су гости у 33. минути отишли на плус 11 (55:44), чинило се да ће гости стићи до сигурне побједе. Домаћи се нису предавали, у 37. минути пришли су на минус 3 (55:58), а двије минуте касније пришли су на 63:64. У финишу и правој драми поенима Стефана Ђорђевића Бајићеви изабраници прелазе у водство (65:64). Грчки тим потпом промашује, а тачку на и ставља Алекса Раданов који је погодио тројку 17 секунди прије краја.  Све у свему како се одвијала утакмица, Игокеа је остварила велику побједу.

Када је у питању Игокеа, Антабија Волер убацио је 14 кошева, док је Алекса Раданов уписао 13 поена. Најрасположенији у редовима ПАОК-а био је Малколм Грифин са 18 поена, док су двоцифрени били Джошуа Картер и Василиус Теолиопулус са по 11 поена.


Независне новине