ПЕРКОВИЋ: ПОДРЖАВАМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗВИЈЕЗДЕ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРКОВИЋ: ПОДРЖАВАМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗВИЈЕЗДЕ


Након што је ФК Звијезда покренула иницијативу да се Премијер лига прошири на 14 клубова, свој став заузео је и наш клуб. Имајући у виду околности под којима је првенство прекинуто, да су одигране само двије трећине шампионата, те да су Звијезда и Челик имали шансу да изборе опстанак, из ФК Радник дали су подршку иницијативи предсједника ФК Звијезда, Бориса Станишића.

- Најпоштеније би било да се на зеленом терену одлучило о коначној табели, те да је сваки клуб добио прилику да кроз игру обезбједи себи адекватну позицију. Ми смо увијек били да се првенство настави, али због здравствене сигурности играча, шампионат је ипак прекинут. Сматрамо да би било праведно и поштено пружити прилику свим екипама да и наредне сезоне играју у Премијер лиги. Ово би био најбољи излаз из ове ситуације, те би то поспјешило развој фудбала, како у клубовима који задрже премијерлигашки статус, тако и на простору цијеле БиХ, истакао је предсједник УО ФК Радник, Предраг Перквић.

ФК Радник цијени труд и материјално улагање које је у протеклом период урадио власник Звијезде, Борис Станишић, те би због тога у сваком случају требалио изаћи у сусрет овом клубу.

Из нашег клуба подржавају приједлог да се од наредне сезоне игра лига са 14 клубова, а надлежни органи нека процијене да ли ће Лига у наредном период бити поново враћена на 12 екипа.