ВЕЛИБОР ЂУРИЋ - НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА БИЈЕЉИНА У 2019. ГОДИНИ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИБОР ЂУРИЋ - НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА БИЈЕЉИНА У 2019. ГОДИНИ


Велибор Ђурић, Фудбалски клуб Радник Бијељина
 
Велибор Ђурић је рођен 05.05.1982. године у Власеници. Капитен је у Фудбалском клубу "Радник" Бијељинa.

Фудбалску наријеру је започео у родној Власеници, да би је затим наставио у Славији из Источног Сарајева. Ни ту није остао незапажен па је постао члан ХШК Зрињског из Мостара. Из Мостара је отишао у Пољску, а по повратку је кратко приступио Олимпику из Сарајева, поново се обрео у Зрињском па затим постао члан Витеза. Из Витеза 24.06.2016. године долази у Фудбалски клуб Радник Бијељина, гдје је члан пуне три и по године.



Велибор Ђурић је са Фудбалским клубом Радник освојио три титуле побједника Купа Републике Српске, два пута учествовао у Квалификацијама за лигу Европе. Остварио је најбољи пласман у Првенству Премијер лиге БиХ у такмичарској сезони 2018/2019.

Током 2019. године, поред освојеног трофеја побједника Купа Републике Српске, остварио је и пласман на пето мјесто у Премијер лиги БиХ што је било довољно за остварење пласмана на Европску фудбалску сцену. Против екипе Спартака из Трнаве (Словачка) био је стријелац другог гола у историји клуба на Европској сцени.

Велибор Ђурић је истински предводник ове сјајне генерације фудбалера, прави капитен екипе, набољи стријелац екипе и десна  рука сваком тренеру у клубу. Породичан, отац троје дјеце и право оличење једног сјајног човјека и спортисте.