Регионална фудбалска лига Републике Српске група Исток: Прво мјесто и даље циљ Рудара :: Semberija INFO ::

 

Регионална фудбалска лига Републике Српске група Исток: Прво мјесто и даље циљ Рудара


ФК Рудар из Угљевика
Угљевик: Фудбалски спорт у Угљевику има дугу и богату традицју. Екипа Рудара је била члан Премијер лиге гдје су постизани добри резултати.Тад су овде играли и многи странци, али су се времена промијенила. Данас је ФК Рудар 1925 члан регионалног Истока и у њему играју све играчи из овог мјеста и околине. Треба споменути да при клубу ради Омладинска школа која је препознатљива као расадник фудбалских талената који су данас ослонац клуба.

У првом дијели првенства заузети је 6. мјесто са 26 освојених бодова, уз биланс 8 побједа, 2 ремија, 5 пораза и гол разлику 40:25.

"Морамо бити задовољни пласманом мада увијек може боље. На почетку сезоне смо зацртали план да се боримо за прво мјесто јер Угљевик треба да има друголигаша. Први дио смо одиграли промјенљиво, али, ипак имамо младу екипу,  предвођену са неколико старих и искусних играча, чије вријеме тек долази. На прољеће од првог кола крећемо у борбу за титулу првака јер  Шековићи и Омладинац нам бјеже по 4 бода. Углавном, на прољеће ће бити врло узбудљиво јер се пола лиге бори за првака. Припреме ће бити добро спроведене и ја сам оптимиста и вјерујем да ће Угљевик од сљедеће сезоне имати друголигаша," каже тренер Борис Панић.

Капитен екипе је Живан Марковић, искусни и провјерени играч. "Дијелим мишљења нашег тренера да нам је мјесто у Другој лиги. Требамо се изборити за тај статус иако ће конкуренција бити велика. По мом мишљењу, главни кандидати за првака су Шековићи, Партизан, Власеница и ми." рекао је Марковић.

За Семберија ИНФО - Мијодраг Јаковљевић