Драган Џајић нови предсједник ФСС :: Semberija INFO ::

 

Драган Џајић нови предсједник ФСС


Foto: Tanjug / AP
Послије готово двије године од одласка Славише Кокезе са чела Фудбалског савеза Србије, то тијело је коначно добило свог предсједника.

Након одустајања Немање Видића од кандидатуре није било дилеме, а након нове сједнице Скупштине ФСС од данас је Драган Џајић (76) нови предсједник Фудбалског савеза Србије.

Сједници су присуствовали и представници УЕФА.

Џајић је добио апсолутну већину са гласова 78 присутних делегата од укупно 85 и тако постао девети предсједник савеза од распада бивше Југославије.

Извршни одбор према избору Драгана Џајића чиниће:

Предсједник Јавора Драгомир Лазовић, дугогодишњи први човјек Спартака Драган Симовић, бивши селектор Србије и тренер Партизана Љубиша Тумбаковић, некадашњи судија Дејан Делевић, предсједник ФС Београда и ФК Вождовац Марко Здравковић, привредник Александар Михаиловић, некадашњи селектор и легенда Црвене звезде Владимир Петровић Пижон, предсједник Трајала Владан Гашић, предсједник ФС региона Западне Србије Небојша Живановић и предсједник ФС региона Источне Србије Зоран Игњатовић.

Драган Џајић играчка је и функционерска легенда Црвене звезде. Сматра се једним од најбољих српских и југословенских фудбалера свих времена. Трећа је Звездина звијезда, одиграо је 85 утакмица у националној селекцији, а од 1998. до 2004. био је предсједник Фудбалског клуба Црвене звезде на чијем се челу налазио преко двије деценије у различитим функцијама.

Џајић је као тадашњи технички директор Црвене звезде творац најбоље генерације у историји Црвене звезде, са којом се попео на врх Европе маја 1991., освојивши Куп европских шампиона, и свијета, када је Црвена звезда у такмичењу за најбољи клуб на планети, освојила Интерконтинентални куп у децембру 1991.

Многи га сматрају најбољим играчем у историји Црвене звезде.

Сада је добио прилику да води и српски фудбал.

(Независне)