ФК "Радник" пали моторе :: Semberija INFO ::

 

ФК "Радник" пали моторе


Утакмицама 18. кола наставља се такмичење у Првој лиги Републике Српске. Прве утакмице прољетног дијела сезоне играју се већ сутра дуелима у Бањалуци, ФК "Жељезничар СТ" и ФК "Лакташи" и на Градском стадиону у Бијељини гдје ће Фудбалски клуб "Радник" дочекати екипу ФК "Фамос" из Источне Илиџе.

- Након нешто дуже паузе сутра се наставља Прва лига Републике Српске. Иза нас је период који су сви клубови искористили да се појачају и да спремније дочекају прољетни дио првенства. Упознати смо са промјенама у екипи Фамоса која је појачана са неколико квалитетних фудбалера. Из тог разлога сматрам да су квалитетнија екипа него у јесењем дијелу шампионата. Са друге стране, и код нас је било много активности током зимске паузе. Довели смо седам нових играча док су деветорица отишла. Припреме смо обавили на најбољи могући начин, гдје сам задовољан односом који су моји фудбалери показали према дресу који носе. Ако и у наставку сезоне покажу овако професионалан однос према овом клубу и такмичењу не сумњам у добре резултате", рекао је шеф стручног штаба ФК "Радник", Велибор Ђурић напоменувши да за сутрашњи меч рачуна на све фудбалере осим Драгана Дошле који "одрађује" картоне из првог дијела првенства.

Први дио сезоне ФК "Радник" је завршио на седмој позицији на табели Прве лиге Републике Српске са 30 освојених бодова (девет побједа, три неријешена и пет пораза) уз гол разлику 24:18 док је сутрашњи противник, екипа из Војковића заузела 14. мјесто са освојених 15 бодова (четири побједе, три неријешена и десет пораза) и гол разлику 14:27.