ШАМПИОНИ НЕ СТАЈУ; НОВИЦКИ СЕ СПРЕМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО :: Semberija INFO ::

 

ШАМПИОНИ НЕ СТАЈУ; НОВИЦКИ СЕ СПРЕМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО


Протеклог викенда је одржано 17. Отворено првенство у каратеу "Илиџа ОПЕН 2023". Турнир је окупио 1075 учесника из 98 клубова из осам држава.

Карате клуб "Шампиони" из Бијељине  учествовали су са 15 својих такмичара: Емилија Богдановић, Михајло Гаврић, Хелена Ивковић, Саво Манојловић, Милица Марић, Лазар Марковић, Александар Новицки, Синан Паљевац, Милош Симић, Борислав Симикић, Божидар Симикић, Сергеј Стевановић, Вања Стојановић, Зоран Стојановић и Марија Трифковић.



У изузетно снажној конкуренцији бијељински каратисти су освојили пет медаља: једну златну и четири бронзане. Златну медаљу је освојио Александар Новицки у борбама (У21, -84кг) док су бронзане освојили Лазар Марковић (У21, -67кг), Марија Трифковић (кадеткиње, -54кг), Вања Стојановић (дјевојчице 11 година, -36кг) и Милица Марић
(дјевојчице 13 година, -44кг), сви у борбама. На корак до медаље су заустављени Хелена Ивковић, Емилија Богдановић и Сергеј Стевановић.



Портал "Семберија ИНФО" је раније писао о Александру Новицком као путнику на Европско првенство у Шпанији (Гвадалахара, 22-26. марта). У склопу припрема за наступ на европској сцени, он је прошле седмице одрадио дио припрема са карате репрезентацијом Босне и Херцеговине.

Наступ на турниру "Илиџа ОПЕН 2023" тренер Милорад Марковић је искористио за додатне провјере и брушење ситних нијанси Александрове технике које имају велику важност и праве битну разлику на великим такмичењима. Златна медаља на овом турниру охрабрује, али то за Шампионе није довољно.

Александар Новицки и тренер Марковић  јуче су отпутовали на још већи турнир са још снажнијом конкуренцијом. Наиме, од 10. до 12. марта, Коња ће бити домаћин турнира Карате 1 Серије А на којем ће учествовати преко 1000 каратиста из 76 земаља свијета. Подсјећамо да је Александар Новицки већ у својој каријери освајао медаље у овом формату такмичења, 2021. златну а 2022. године сребрену медаља. Обје у Венецији.


КК "Шампиони"