Појачање за први "Соццер камп" :: Semberija INFO ::

 

Појачање за први "Соццер камп"


Пријаве за први "Соццер камп"  који се одржава од 1. до 6. јула на Јахорини,  увелико су у току. 
 
Ужурбано се ради на свим припремама, како би први камп био што боље организован. Оно што је новина у тиму школе фудбала "Соццер кидс Бијељина" јесте појачање у стручном штабу. Нови члан тима који ће путовати са дјецом на камп јесте уважени, доктор специјалиста опште хирургије Бојан Кењић, шеф оперативног блока у Општој болници "Свети Врачеви" у Бијељини.


 
Присуство љекара у тиму, током кампа, али и генерално уз спортисте представља немјерљив значај за екипу. У случају настанка било какве повреде учесника тренажног процеса, такмичења, чланова стручног штаба или било кога од присутних на самом кампу или такмичењу, да омогући њихово безбедно и адекватно збрињавање. Да би тако нешто било могуће, неопходно је да током спортског такмичења и на масовним тренинзима, буде присутан љекар који има искуства у збрињавању тих врста повреда.
 
Осим пружања адекватне медицинске помоћи након настанка повреде или поремећаја, љекар има улогу: у едукацији и давању савјета о адекватним припремама за такмичење, исхрани спортиста, упућивању на превентивне специјалистичке прегледе итд.
 
Доктору Бојану желимо добродошлицу у тим школе фудбала "Соццер кидс Бијељина" и да током кампа нема пуно посла.