ФК Борац: Нисмо избачени из европских такмичења :: Semberija INFO ::

 

ФК Борац: Нисмо избачени из европских такмичења


Фудбалски клуб (ФК) Борац из Бањалуке огласио се поводом информација да је одлуком УЕФА-е избачен из европских такмичења.

Саопштење ФК Борац преносимо у цјелости:

ФК Борац није избачен из европских такмичења, а наш клуб добио је новчану казну од УЕФА-е у износу од 10.000 евра због одређених кашњења приликом измирења финансијских обавеза у сезони 2022/23.

Наш клуб је, као и сви други клубови који наступају у европским такмичењима, под сталним мониторингом УЕФА-е, која је током сезоне у неколико наврата детаљно контролисала пословање ФК Борац.

Због доспјелих, а неизмирених обавеза са 15.октобром 2022.године, наш клуб је кажњен новчано са 10.000 евра уз обавезу да плати и додатних 1000 евра трошкова мониторинга без било каквих додатних условљавања.

Новчана казна, једина је која пристигла у наш клуб, који, понављамо, није избачен из европских такмичења како су то написали, без претходне провјере, бројни овдашњи медији.

ФК Борац, трн је у оку многима, а то се изнова доказало и данас када нас очекује нови премијерлигашки испит.
Сензационалистички наслови и непровјерена писања, циљано су усмјерани да се баци љага на клуб.

ФК Борац од својих обавеза и одговорности, а поготово према кровној кући европског фудбала никада није бјежао нити је на било који начин, у било ком тренутку, доведен у ситуацију да му се забрани наступ у такмичењима под покровитељством УЕФА-е.

Нека је на част оних који су себи допустили да у јавност пласирају нетачне информације, а нама остаје да се, упркос свим медијским подметањима, из добро знаних нам “кулоара и извора”, боримо за нови наступ на европској сцени.
ФК Борац искористиће сва правна средства да заштити свој углед, а од свих медија који су пласирали информацију да је нашем клубу забрањен наступ у европским такмичењима тражи да демантују написано.

ФК Борац, уколико за то буде потребе, поднијеће и тужбу против оних који су, тек тако, себи допустили, а у томе су по обичају предњачили сарајевски портали, да се поиграју са угледом клуба који ће ускоро да прослави вијек постојања.