Звезда полако може почети хладити шампањац, Партизан савладан минималцем :: Semberija INFO ::

 

Звезда полако може почети хладити шампањац, Партизан савладан минималцем


Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан на стадиону "Рајко Митић" са 1:0 (1:0) у оквиру 24. кола Супер лиге Србије.

У 169. "вјечитом дербију" по реду видјели смо доминантну игру Црвене звезде у првом полувремену, одговор Партизана у другом и неколико сјајних шанси да се резултат креиран у 5. минуту анулира. Ипак, Милан Борјан је спасавао "црвено-бијеле" за нови тријумф над највећим ривалом и "+16" на табели домаћег првенства.

Баш као што је Милош Милојевић и најавио, Црвена звезда се није дистанцирала од високог пресинга и посједа лопте у свом дому. Одличан почетак меча резултирао је раним поготком. Већ у 5. минуту, Алекс Виго је покушао с оштрим центаршутем с десне стране, лопта је на путу ка казненом простору докачила Слободана Урошевића, промијенила правац и преварила Александра Поповића за промјену на семафору. Услиједила је неспортска и неоправдана прослава гола "рафалом" ка јужној трибини, што је изазвало револт навијача Партизана који су изломили инвентар на том дијелу стадиона. Саиграчи су повукли Вига у том слављу знајући да није примјерено, док играчи Партизана нису реаговали.

Наставила је Црвена звезда да доминира, притсак је био интензиван и на тај начин су сјекли течност игре Партизана. "Црно-бијели" су најближе голу били преко Рикарда када је изблокиран од стране Ераковића непосредно прије вођства.

Наредну прилику за нови погодак пропустила је Црвена звезда преко Александра Катаија у 32. минуту. Прецизан центаршут Османа Букарија право на волеј Звездиној "десетки", али он од читавог гола погађа директно Поповића који се маестрално поставио.

Партизан није успио да креира смисленију акцију од оне средином првог полувремена када су искомбиновали Мениг и Дијабате, али напад се ускоро завршио неславно по њих будући да је прекинут прекршајем Букарија. Сјекла се игра у више наврата, што због нешто оштријих дуела на обје стране, што јер је било убачених предмета на терен, али није било епохалних пауза попут неких из прошлих сезона.

Звезда је у првих 45 минута била конкретнији ривал с јасним планом који су успјешно спроводили у дјело. Гол је стигао као посљедица среће, али након читавог утиска није дошао незаслужено.

Слика се није промијенила ни с почетком наставка. Звезда је имала један одличан контранапад који је покренуо Ераковић, а затим наставио Катаи, али завршетак те акције припао је Стефану Митровићу чији дриблинг није прошао. Од 52. до 57. минута услиједио је прекид због дима изазваног бакљадом.

Успио је Партизан у тим тренуцима да се ослободи иницијативе домаћина и дође у ситуацију да угрози гол Милана Борјана. Није много недостајало да поравнају и искористе нешто лежернији период Црвене звезде. Андрес Колорадо је опробао свој ударац са двадесетак метара, да би Борјан одбио лопту у поље, а недуго затим је Слободан Урошевић још једном показао с каквим шутем располаже. Снажно и прецизно гађао је горњи десни угао Борјановог гола, али овај је изванредно реаговао и спречио чист погодак. Партизан се тада укључио у утакмицу, кроз неколико минута Рикардо је пронашао Менига, али лопта је прошла даље од гола.

Све то догодило се неспоредно прије измјена које су обојица тренера извришла у истом тренутку. Кангва је замијенио доста слабог Стефана Митровића, док је Игор Дуљај у игру увео Марка Живковића и Самеда Баждара и извео Александра Филиповића и Андреса Колорада. Видјели смо у 73. минуту још један нешто дужи прекид због повреде главе Кристијана Белића након дуела са Пешићем због чега је неколико секунди непомично лежао на травњаку "Маракане“. Из тог разлога је и напустио игру, а на терену се нашао Хамиду Траоре. У том тренутку шансу је добио и Немања Јовић умјесто Квинсија Менига.

Партизан је најближи изједначењу био у 82. минуту послије првог озбиљнијег покушаја Рикарда. Најбољи стријелац "црно-бијелих" се у гужви послије корнера одлично изборио за позицију, али остао је осујећен новом сјајном реакцијом Милана Борјана. Тада је услиједио нови вишеминутни прекид због озбиљније повреде Немање Милуновића који је напустио игру само неколико тренутка пошто је замијенио Катаија. Убрзо смо видјели нови прекид због расправе играча два тима. Констатација с полувремена више није важила, игра се сјекла и подсјетила на сметње с конекцијом. Елем, из све те гужве, због контакта са Ераковићем, Рикардо Гомеш бива искључен од арбитра Живковића. У том, услиједила је надокнада од 11 минута.  

Тамо је Звезда успјела да у већој мјери задржи лопту на половини Партизана, тј. што даље од свог гола. Снага код гостију је измицала.

(Независне)