ФК „РАДНИК“ УГОСТИО ШАМПИОНА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ :: Semberija INFO ::

 

ФК „РАДНИК“ УГОСТИО ШАМПИОНА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ


Током јучерашњег дана одигране су прве утакмице четвртине финала Купа БиХ у фудбалу. Након што су у претходном колу из даљег тамичења избацили фудбалере Челика из Зенице, екипа ФК „Радник“ је на Градском стадиону дочекала актуелног шампиона и тренутно водећу екипу Премијер лиге БиХ, ХШК „Зрињски“ из Мостара.

Након одиграних 90 минута актуелни првак Босне и Херцеговине је славио побједу разузлатом 1:3 и на тај начин једном ногом закорачио у полуфинале Купа БиХ. Гости су у предност дошли на самом почетку утакмице када је, у осмој минути Радникову мрежу погодио Дамир Зломислић. Након сјајне акције гостујуће екипе Томислав Киш је постигао други погодак у 67. минуту меча. Трећу лопту из своје мреже голман Радника је извадио у 76. минути када је, након убачаја из корнера погодио Јаковљевић. Само минут послије, Душан Ристић је са неколико дриблинга пред голим Зрињског ријешио ситуацију и постигао, испоставиће се утјешни погодак за Радник у овој утакмици.



-Честитам гостима на заслуженој побједи. Мојим момцима немам шта да замјерим. Ми смо дали свој максимум у овом тренутку и окрећемо се даљим обавезама", рекао је Велибор Ђурић, тренер ФК „Радник“ док је шеф стручног штаба Мостараца, Крунослав Рендулић похвалио голмана Плавих, Николу Лакића.

-Њихов голман је био на врхунском нивоу тако да захваљујући њему разлика није већа“, изјавио је послије утакмице Рендулић.

Зрињски је један од фаворита за освајање овог такмичења и тешко да ће испустити стечену предност. Узвратни мечеви 1/4 финала Купа БиХ су на програму 15. марта.

ФК „Радник“: Лакић, Паранос, Перишић, Деспотовић, Рашевић, Матковић (85' Гаврић), Даниловић, Милошевић (56' Крстић), Ристић, Васић (Ц) (46' Максимовић), Дошло (72' Малетић). Тренер: В. Ђурић.

ХШК „Зрињски“: Марић, Јукић (68' Мандић), Зломислић, Киш, Исмајлгеци, Јаковљевић (Ц), Сучић (79' Иванчић), Станић (46' Малекинушић), Мемија, Магдић, Вукотић (68' Тичиновић). Тренер: К. Рендулић.