Басконија доживјела фијаско у Београду :: Semberija INFO ::

 

Басконија доживјела фијаско у Београду


Кошаркаши Партизана савладали су Басконију резултатом 83:65 у утакмици 19. кола Евролиге.

Црно -бели су остварили девети тријумф уз 10 пораза, док је шпански тим сада на скору 11-8.

Басконија је у Београду била ослабљена и без четири играча, а најзначајнији за исход су били изостанци Маркуса Хауарда и Пјереа Хенрија, па су бековске опције Ђоана Пењароје биле прилично "танке".

Партизан је кључну разлику стекао још у првој четвртини, јер је шут практично од самог почетка био убојито оружје.

Већина играча је везивала по двије тројке, најпрје Урош Трифуновић, потом Алекса Аврамовић, а све је зачинио фантастични Јанис Папапетру који је уз два далекометна шута имао и погодак са звуком сирене за 29:17 послије првих 10 минута.

Сјајан под кошем је био Матијас Лесор, за разлику од његове роле прије два дана у Тел Авиву, а осим поена и скокова, успео је и да уведе у рани проблем са фауловима Мета Костела.

Партизан је наставио са рафалном паљбом у другој дионици, јер је двије тројке везао и Данте Егзум, па је средином тог периода разлика износила чак 19 поена – 45:26.

Али , од тог момента, црно-бели су стали. Да ли због опуштања или јер шут није могао"вјечно" да их служи, тек, Партизан је имао пуно празних минута до одласка на одмор.

Басконија је то искористила да серијом 10:2 смањи заостатак на крајњих 47:36, па се очекивало да ће пауза много више значити домаћем тиму.

Али , и када је меч настављен Партизан није имао квалитетно постављене нападе, док су гости четвртом тројком Вање Маринковића дошли до једноцифреног минуса, преноси b92.

Заправо , за готово посљедњих пет минута првог и првих пет минута другог полувремена, Партизан је имао свега четири поена, па је Басконија пришла на само 49:43.

Али , тада стиже нова"дупла тројка" Партизана, овог пута у режији капитена Кевина Пантера и поново се српски тим одлијепио на двоцифрену разлику.

Испоставило се да је то било кључно јер, уз скраћену ротацију и мањак енергије, Баски се више нису враћали на једноцифрен минус.

Нешто касније су се тројкама надовезали Данте Егзум и Данило Анђушић, који је тиме наставио и очувао преко 50 одсто шута за три ове сезоне, те је очас посла Партизан побјегао на 67:50 пред посљедњих 10 минута.

Играчи Басконије у посљедњој дионици више нису имали реакцију, нити одговор и утакмица је без пуно узбуђења до краја отишла у руке домаћих играча.
 
(Независне)