Ђере савладао трећег тенисера свијета послије преокрета :: Semberija INFO ::

 

Ђере савладао трећег тенисера свијета послије преокрета


Фото - Твитер
Српски тенисер Ласло Ђере успио је да начини један огроман подвиг и пласира се у четвртфинале турнира у Окленду, на Новом Зеланду, пошто је био бољи послије преокрета од Каспера Руда, трећег тенисера свијета, са 2:1 - по сетовима 6:3, 3:6, 6:7.

Меч ова два тенисера је трајао нешто више од два сата, а Ђере је начинио велики преокрет и тако дошао до четвртфинала послије дуго времена.

Наредни ривал српском тенисеру биће Констант Лестјен из Француске, тренутно 65. тенисер свијета, који је био бољи од свог земљака Барера.

Ђере је слабије почео меч против Руда и послије само 32 минута је поражен у првом сету, али након тога је упалио своје моторе.

Прво је други сет добио идентичним резултатом којим је поражен у првом - 6:3, послије 41 минута, да би права борба настала на самом крају у трећем сету.

Оба тенисера су одиграла сет без иједне брејк прилике, па се дошло до тај-брејка. Тамо је Ђере успио да направо два "мини-брејка" на самом почетку, да би потом и сачувао ту предност и славио са 7:3, за коначних 7:6.


Независне новине