Астрономска зарада Роналда премашиће 200 милиона :: Semberija INFO ::

 

Астрономска зарада Роналда премашиће 200 милиона


Астрономска зарада која очекује Кристијана Роналда у Саудијској Арабији и клубу Ал-Наср, премашиће очекиваних и наглашаваних 200 милиона евра.

Португалски фудбалер зарадиће током свог двоипогодишњег уговора са Ал-Насром из Саудијске Арабије више од 400 милиона евра, од чега половину за промоцију кандидатуре краљевине за Светско првенство 2030. године, рекао је данас за "АФП" извор близак клубу.

Роналдо ће добити 200 милиона евра у оквиру уговора са Ал Насром, а "још 200 милиона" јер ће бити "амбасадор" кандидатуре за СП коју Саудијска Арабија планира да поднесе.

Долазак бившег играча Манчестер јунајтеда, Реал Мадрида и Јувентуса дио је жеље краљевства да привуче пажњу на своју кандидатуру.

Према истом извору, договор су подржали чланови краљевске породице, укључујући престолонасљедника и де факто владара, Мохамеда Бин Салмана, који познат и по својим иницијалима МБС.

"МБС и (његова браћа) Наиф, Турки и Ракан, деца краља Салмана, су почасни чланови Ал-Насра, из времена и прије него што је њихов отац постао краљ. Жељели су да обезбиједе превласт свом клубу и да га ставе у центар пажње. Најбољи начин је да доведу најбољег играча свијета", навео је извор "АФП-а".

Према овом извору, у употребу је стављен сувјерени фонд конзервативне краљевине, Јавни инвестициони фонд (ПИФ).

Ал-Наср и остали саудијски клубови немају потребна средства за такав уговор. ПИФ је био тај који је гарантовао исплату. Саудијски државни фонд, који све више улаже и спорт, купио је прошле године енглески фудбалски клуб Њукасл и финансира једну од највећих голф турнеја, ЛИВ Голф.

Други извор близак Ал-Насру потврдио је да иза уговора са Роналдом стоје принчеви.

"Браћа МБС су била ти који су предложили посао и настојали да га заврше по сваку цијену. Сви су они навијачи Ал-Насра и жељели су да докажу да је њихов тим заиста интернационалан", додао је тај извор.

(Независне)