Ђоковић у финалу Аделејда :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић у финалу Аделејда


АДЕЛЕЈД - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира у Аделејду, пошто је данас у полуфиналу побиједио Руса Данила Медведева 6:3, 6:4.

Меч је трајао један сат и 24 минута. Ово је био 13. међусобни дуел двојице тенисера, а девети тријумф Ђоковића.

Српски тенисер ће у финалу играти против Американца Себастијана Корде. Американац је стигао до финала пошто му је Јапанац Јошихито Нишиока због повреде предао меч при резултату 7:6 (7:5), 1:0.

Корда је 33. играч свијета.

Ђоковић је добро отворио меч и освојио гем на свој сервис, а Медведев је узвратио истом мјером.

Српски тенисер је потом на свој сервис повео 2:1, а онда је направио брејк и стигао до 3:1. Ђоковић је потврдио брејк и повео 4:1. Српски тенисер је у седмом гему спасао брејк лопту, а онда је у паузи између гемова при вођству од 5:2 затражио медицински тајм-аут. Он је морао да оде у свлачионицу због повреде задње ложе, али се после неколико минута вратио на терен. Ђоковић је први сет добио резултатом 6:3.

Руски тенисер је освојио први гем у другом сету на свој сервис. Потом се играло гем за гем до резултата 3:3. Ђоковић је потом одузео гем на сервис противника и повео 4:3. Велика борба је затим виђена у осмом гему. Руски тенисер је имао двије брејк лопте, али је Ђоковић успео да освоји гем. Србин је потом задржао предност од два гема и заслужено је стигао до побједе.

АТП турнир у Аделејду игра се за наградни фонд од 642.735 америчких долара. Побједнику турнира припашће 250 бодова за АТП листу и 94.560 долара, док ће поражени да освоји 150 поена и 55.035 долара.


​Танјуг / Глас Српске