Роналдова фудбалска "превара" вијека :: Semberija INFO ::

 

Роналдова фудбалска "превара" вијека


Кристијано Роналдо је прешао у редове Фудбалског клуба Ал-Наср и тим потезом потенцијално направио фудбалску "превару" вијека. Португалац би већ сљедеће сезоне могао отићи на позајмицу у Њукасл ако се квалификују за Лигу шампиона.

Након што је споразумно раскинуо уговор с Манчестер Јунајтедом у новембру 2022. године, Роналдо завршио је свој прелазак у клуб из Саудијске Арабије, Ал-Наср у петак 30. децембра, а уговор је наводно вриједан невјероватних 173 милиона фунти годишње.

Њукасл Јунајтед је у власништву Фонда за јавна улагања Саудијске Арабије, што значи да ће трансфер између два клуба бити једноставан и лако довршен. Роналдо би и даље био повезиван с тимом у власништву блискоисточне нације.

Наравно, менаџер "Сврака", Еди Хау морао би пристати на трансфер.

За Роналда поновно играње у Лиги шампиона представља прилику да заштити своје рекорде у такмичењу.

Он је најбољи стријелац свих времена са 140, али Лионел Меси за њим заостаје само 11 голова. Будући да је Аргентинац двије године млађи и још увијек игра у Европи с Пари Сент-Жерном, постоји могућност да би Роналдов рекорд могао бити надмашен.

Постоје чак и извјештаји да португалска звијезда намјерава вратити рекорд групне фазе у броју голова - тренутно заостаје за Месијем пет голова, његова 73 незнатно су слабији од 78 звијезде "Светаца".

Заправо, прије него што се придружио Ал-Насру, Роналдо је преферирао прелазак у екипу која је тренутно у Лиги шампиона, али његови захтјеви за плату значили су да се прелазак није остварио. Повратак у лисабонски Спортинг, његов први клуб, чинио се логичним, али они су у Лиги Европе тек другу полусезону.

(Независне)