ПЛЕСНИ СТУДИО „МЕГАДАНЦЕ“ НАСТАВЉА ДОБРУ ТРАДИЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ПЛЕСНИ СТУДИО „МЕГАДАНЦЕ“ НАСТАВЉА ДОБРУ ТРАДИЦИЈУ


Плесни студио „МегаДанце“ организоваће у понедјељак, 26. децембра традиционални 9. Новогодишњи МегаДанце концерт, манифестацију на којој ће полазници овог плесног студија јавности показати своје плесно знање и умијеће.

-Плесни студио „МегаДанце“ је основан 2012. године. Структура наших полазника је шаролика. Првим плесним корацима подучавамо дјечицу од три године. Ту су затим и све омладинске категорије као и одрасли. Жељела бих истаћи да за старије генерације границе практично не постоје. Сви могу плесати и сви би требали плесати ако узмемо у обзир бројне користи које плес оставља по наше психофизицко здравље. Ми смо, од оснивања студија сваке године у овом периоду организовали Новогодишњи МегаДанце концерт и тако ће бити и у овој години у којој смо обиљежили десети рођендан“, рекла је Милица Бјелица, једна од инструкторки плеса у Плесном студију „МегаДанце“.



Плесни студио „МегаДанце“ учествује на републичким, државним и међународним плесним такмичењима. Почетком овог мјесеца учествовали су на 9. Сарајево Данце Фестивал гдје су пријавили 16 кореографија и, у конкуренцији 2000 плесача у свих16 конкуренција освојили 16 златних медаља. И то није све. Двије специјалне награде судија добиле су дјевојчице из јазз данце групе „Данцинг Старс“ за најбољу кореографију и Нађа Дугоњивац за најбољи мини соло.



-Ово је за наше дјевојчице, у тако озбиљној конкуренцији један огроман успјех. Наш наступ у Сарајеву је у суштини била генерална проба онога што спремамо у понедјељак навече у Бијељини“, рекла је поносно Милица Бјелица за „Семберија ИНФО“.

(Семберија инфо)