Стигла потврда: У недјељу посљедњи плес Леа Месија :: Semberija INFO ::

 

Стигла потврда: У недјељу посљедњи плес Леа Месија


FOTO: Tanjug/AP
Аргентински виртуоз Лионел Меси у недјељу ће имати другу меч лопту да освоји Свјетско првенство.

Прије осам година на путу до највећег и највриједнијег трофеја му се испријечила Њемачка, а сада ће у Катару у својој посљедњој утакмици на Мундијалима имати посљедњу шансу да испуни снове и вјероватно стави тачку на и ко је најбољи свих времена.

Меси је синоћ предводио Аргентину до финала. Након сусрета са Хрватском (3:0), Меси је потврдио да ће у недјељу одиграти посљедњи меч на Свјетским првенствима.

“Поносан сам што ћу бити у прилици да завршим путовање на Свјетском купу играјући финале. Оно што сам искусио је јако узбудљиво. Сигурно ће утакмица у недјељу бити моја посљедња на Мундијалу. Има још много година до сљедећег, не вјерујем да ћу бити у стању да стигнем до њега. Тако да се надам да ћу све ово завршити на најбољи начин”, рекао је Меси.

Меси је у Катару писао историју. Наступом против Хрватске изједначио се са легендарним Нијемцем Лотаром Матеусом као играч са највише утакмица на Мундијалима (25). Такође, постао је најбољи стријелац Аргентине на Свјетским првенствима. Синоћ је стигао до бројке од 11 голова, чиме је преситгао Габријела Батистуту (10). Такође, постао је први играч у историји који је постизао гол и имао асистенцију на четири различита меча на Мундијалима.
 
(Независне)