МИJОДРАГ ЈАКОВЉЕВИЋ - „МИСТЕР МЈ“ - Отишао тихо, као што је и живио :: Semberija INFO ::

 

МИJОДРАГ ЈАКОВЉЕВИЋ - „МИСТЕР МЈ“ - Отишао тихо, као што је и живио


Прије неколико дана, тихо и скромно како је и живио, напустио нас је Мијодраг Јаковљевић, спортски радник и спортски новинар. Умро је у својим Међашима, гдје је и сахрањен.

Мијодраг Јаковљевић је био заљубљеник у фудбал и од почетка  осамдесетих година прошлог вијека је постао дописник сарадник многих листова у бившој СФРЈ. Његове објаве су се могле наћи у ,,Семберским новинама'', ,,Фронту слободе'' из Тузле, ,,Спортским новостима'' из Загреба, београдском ,,Спорту'', ,,Журналу'' , ,,Фокусу'', ,,Гласу Српске'', сарајевском ,,Ослобођењу'' и ко зна којим још новинама. Када су се појавили електронски медији, писао је за ,,Спорт ДЦ'' и бањалучку ,,Правду БЛ'', као и неке бијељинске портале.

Био је гласник семберског фудбала, чији се глас, захваљујући њему, ширио по цијелој држави. Његови текстови су били кратки и концизни, а некада и широки и јасни, али сви су сви, према његовом писању, знали шта се дешавало у Семберији.

Прелиставајући старе новине у музеју Семберије и Народној библиотеци у Бијељини, запажамо да у задњих тридесет и више година са његовим чувеним потписом „МЈ“ има на стотине објава, а он никада није за то награђен заслужним признањем. Једино признање је добио од ФК ,,Пролетер“ из Дворова  на прослави 70 година постојања када је награђен Захвалницом за допринос у стварању историје клуба, а за објаве у средствима информисања.

- Вјерујем да је иза њега остала и велика архива и фотографије које је увијек правио својим малим фото апаратом.
Надамо се да ће неке структуре да у наредном периоду одати признање Мијодрагу Јаковљевићу, макар потсхумно.
Почивај у миру Миодраже, написао је Владан Симеуновић.