Новака чека опозиција у Аустралији :: Semberija INFO ::

 

Новака чека опозиција у Аустралији


Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић добио је дозволу да уђе у Аустралију на први Гренд слем турнир у 2023. години, али се чини да домаћа публика још увек није спремна да га дочека с одушевљењем у Мелбурну средином јануара.
 
Ђоковић је депортован из Аустралије почетком године послије збрке око уласка у земљу као невакцинисано лице против корона вируса.
 
Иако је тада актуелни шампион обавјештен да ће моћи да уђе у Аустралију са медицинским изузећем, власти су ту одлуку преиначиле и увукле српског тенисера у тамошњу политичку игру.
 
Спор је завршен тако што је Новак напустио Аустралију уз забрану уласка у земљу у наредне три године, а што је стандардна процедура за све депортоване путнике и није могао да брани титулу у Мелбурну.
 
Међутим, прошлог мјесеца, аустралијске власти су укинуле Ђоковићу забрану уласка у земљу указом који је потписао министар за имиграције Енди Џајлс.
 
Истраживање које је спровео „Сиднеј Морнинг Хералд" каже да се 30 одсто Аустралијанаца слаже са одлуком да Ђоковић дође у Мелбурн на Аустралијан опен почетком 2023. године.
 
Исто истраживање такође каже и да 41 одсто Аустралијанаца сматра да Ђоковићу не би требало дозволити учешће на Аустралијан опену.
 
То је пад у односу на 71 одсто, колико је износио проценат Ђоковићевих противника у јануару ове године, преноси Спутњик.
 
Бројке сведоче, дакле, о мањој опозицији Ђоковићевом наступу у Мелбурну у односу на почетак 2022. године, али и да је сјећање на читаву сагу око депортације Србина из Аустралије оставило трага на његову репутацију.
 
Вјероватно се ради о људима које не занима тенис, а који су одувијек били гласни у захтјевима да Новак не долази у Аустрлаију без вакцине.
 
Како било, Ђоковић ће учествовати на првом Гренд слему у сезони, а како ће га дочекати публика у Мелбурн парку показаће вријеме.
 
Једно је сигурно, Ноле је никада мотивисанији да тријумфује на Аустралијан опену.

(Глас Српске)