КК УНСУ: МАРИЈА ГАВРИЛОВИЋ ЗЛАТНА И У ПОДГОРИЦИ :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: МАРИЈА ГАВРИЛОВИЋ ЗЛАТНА И У ПОДГОРИЦИ


Представници Регионалног карате савеза Бирач, Мајевица, Семберија и Посавина (РКС БМСиП) у суботу 10. септембра узели су учешће на "Купу Шампиона 2022" у Подгорици. Овај турнир међународног карактера организовао је Карате клуба "Омладинац" из Подгорице. Учествовало је 59 клубова са око 670 такмичара из седам земаља. 
Једна златна и три бронзане медаље у појединачној, те три сребрне и двије бронзане у екипној конкуренцији укупан су биланс такмичарки Регионалног савеза БМСиП-е.



У појединачној конкуренцији најуспјешнија је била Марија Гавриловић из КК „УНСУ“ која је у одличној конкуренцији кадеткиња (-47) заузела треће мјесто док је у конкуренцији млађих кадеткиња У14 (-47) била убједљиво најбоља.
У конкуренцији У12 (-30 и -35) Јана Ивковић,  нова нада Карате клуба „УНСУ“ освојила је двије бронзане медаље у борбама. 

У конкуренцији кадеткиња и млађих кадеткиња У14 (-54 и +47) добре наступе имале су Милица Миа Вујић у Милица Мијић али на крају без пласмана. Поред њих, наступе су забиљежили кадети: Стефан Вукадиновић и Ведран Веселиновић (-63 и -70) такође без пласмана. 



- У екипној конкуренцији у саставу регионалних тимова сребрним медаљама су се окитиле: Марија Мијић и Јана Ивковић у конкуренцији дјевојчица У12 у борбама и катама, Милица Мијић бронзаном медаљом у конкуренцији млађих кадеткиња У14 у катама, док су Милица Миа Вујић и Марија Гавриловић биле сребрне у конкуренцији кадеткиња у борбама. Морамо истаћи њихову сјајну побједу у полуфиналу против одличне кадетске женске екипе Београдског карате савеза, док су за злато изгубиле од домаћина турнира КК "Омладинац". Ако узмемо у обзир, да су сви они директно наступали након дужег путовања, можда можемо и оправдати нека слабија издања појединих наших представника. Ипак, прије свега морамо признати да је конкуренција била заиста квалитетна и цјелокупан турнир на веома високом нивоу“, стоји у саопштењу Карате клуба „УНСУ“ Бијељина.