Карлос Алкараз освојио УС Опен и постао најмлађи тенисер на врху АТП листе :: Semberija INFO ::

 

Карлос Алкараз освојио УС Опен и постао најмлађи тенисер на врху АТП листе


ЊУЈОРК - Шпански тенисер Карлос Алкараз побиједио је у финалу УС Опена Каспера Руда из Норвешке, а поред гренд слем титуле ова побједа му је донијела и прво мјесто на АТП листи чиме је уписао историју као најмлађи тенисер на врху листе.

Алкараз има 19 година и четири мјесеца, а рекорд је до сада држао Лејтон Хјуит који је заузео прву позицију када је имао 20 година и девет мјесеци (2001. година).

Алкараз је у финалу УС Опена био бољи од Руда резултатом 3:1 (6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3), а меч је трајао три сата и 22 минуте.

Алкараз, иначе специјалиста за шљаку, је постао и најмлађи побједник гранд слем турнира у појединачној конкуренцији мушкараца откако је његов сународњак Рафаел Надал освојио прву од својих бројних титула у јуну 2005. године.

-Ово је нешто о чему сам сањао од кад сам био дијете, да будем број један на свијету, да будем шампион - рекао је Алкараз, додајући да размишља о неким члановима своје породице који нису могли доћи да га гледају у великом финалу.

Алкараз је одиграо три узастопна меча с пет сетова на путу до финала, укључујући и други најдужи меч у историји УС Опена када је у четвртак у четвртфиналу савладао Јаника Синера.


Агенције / Глас Српске