Крај за Србију: "Орлови" пали у посљедњој четвртини :: Semberija INFO ::

 

Крај за Србију: "Орлови" пали у посљедњој четвртини


Кошаркаши Србије завршили су такмичење на овогодишњем Евробаскету након што су вечерас у осмини финала поражени од Италије 94:86.

Србија је претходно "изрешетала" све ривале у групи, али на побједнички низ екипи Светисла Пешића стали су "Азури".

Василије Мицић, Вања Маринковић, Никола Калинић, Владимир Лучић и Никола Јокић чинили су стартну петорку Србије.

"Орлови" су одлично стартовали, имали су осам поена предности у првој четвртини, серију од 12:0, што је наговијестило да током читаве утакмице неће бити проблема.

Ипак, друга четвртина донијела је мноштво компликација за Србију.

Италијани су намучили Србију, погађали су тројке, али када је било потребно изабраници Пешића заиграли су како треба, одбранили налет "Азура" за миран одлазак на одмор са +6.

Што се тиче треће четвртине, бурно је било и на терену и ван паркета. Италија је остала без селектора Ђанмарка Поцека, послије двије техничке грешке клупе. Добили су "Азури" ову дионицу, демонстрирали одличан шут са дистанце, и смањили предност Србије на само +2.

У посљедној, четвртој рунди Србија је доживјела тешки дебакл. Италијани су ређали тројке, док Србија ништа није могла да погоди. Ређао се промашај за промашајем, па је Србија остала без наде да се врати у меч. 

Најефикаснији у редовима Србије био је Јокић са 32  поена, док је код Италије предњачио Спису са 22 поена.

Италијани ће се за полуфинале борити са Француском, која је јуче након продужетка савладала Турску 87:86, а овај меч је на распореду 14. септембра, преносе Независне.


Независне / Глас Српске