КСРС: Најоштрије осуђујемо понашање Јасне Слишко и других виновника немилих догађаја у репрезентацији БиХ :: Semberija INFO ::

 

КСРС: Најоштрије осуђујемо понашање Јасне Слишко и других виновника немилих догађаја у репрезентацији БиХ


Кошаркашки савез Републике Српске најоштрије осуђује понашање селекторке У14 репрезентације БиХ Јасне Слишко и других виновника немилих догађаја у репрезентацији БиХ, који су забранили дјевојчицама М. Б. и Т.Г. да прослављају поготке за 3 поена дижући три прста. Поред тога, играјући за репрезентацију БиХ, дјевојчице српске националности су доживјеле и пријетње и узнемиравање на националној основи (,,одсјећи ћемо руку ко дигне три прста“, прича о рату у БиХ, Сребреници, одузимање и прегледање телефона и сл.).

Можете ли уопште замислити да дјевојчице у овом узрасту, када им прије свега треба усадити љубав према кошарци и дресу који носе, од репрезентације за коју играју, доживе такву тортуру?! У 2022. години, 21. вијеку, у једној Европској земљи, то је незамисливо!

Поред пријетњи и узнемиравања на националној основи које су ове дјевојчице у репрезентацији БиХ доживјеле, имали смо прилику да видимо и да се и прије пар дана побједа сениорске репрезентације БиХ у Келну против Словеније „славила“ за ратним заставама тзв. Армије БиХ.

Послије ових скандала питамо се да ли неко из Републике Српске уопште треба слати своје дијете да игра за репрезентацију БиХ?!

Такође, у свјетлу наведених догађаја, а по пријави клубова и родитеља дјевојчица, Кошаркашки савез Републике Српске је дана 6.9.2022. године поднио Дисциплинском суду КС БиХ захтјев за покретање дисциплинског поступка против селекторке У14 репрезентације БиХ Јасне Слишко.


Кошаркашки савез Републике Српске