ШАМПИОН ИЗ ИНАТА! ЂОКОВИЋ КРОЗ НЕЗАПАМЋЕНУ ДРАМУ УТИШАО БРИТАНЦЕ И ПОДИГАО ПЕТИ ТРОФЕЈ НА ВИМБЛДОНУ! :: Semberija INFO ::

 

ШАМПИОН ИЗ ИНАТА! ЂОКОВИЋ КРОЗ НЕЗАПАМЋЕНУ ДРАМУ УТИШАО БРИТАНЦЕ И ПОДИГАО ПЕТИ ТРОФЕЈ НА ВИМБЛДОНУ!


Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић одбранио је титулу на Вимблдону, пошто је у невероватном финалу савладао Швајцарца Роџера Федерера резултатом 3:2 - 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12!

Ноле је тако освојио свој пети пехар на лондоснкој трави, уједно је трећи пут из исто толико пута победио Роџера у финалу Вимблдона. Подсетимо, Србин је и 2014. и 2015. био бољи од човека против ког у међусобним дуелима води са 26:22. Занимљиво, ово финале је њихов први међусобни меч који је решен на разлику у 5. сету. Отуда ће овај њихов меч носити префикс ''историјски.''

Ђоковић је на овај начин пришао Федереру на само четири грен слема заостатка (20:16), док је Рафаел Надал на другом месту са 18. Нема сумње да у наредним сезонама следи велика борба и за тај трон, поготово што Швајцарац има пуних 38 година. Чак шест више од Нолета.

Та разлика у годинама на крају није пресудила у финалу, иако је Федерер знатно пао. Тачније, у последњем сету је правио већи број грешака него иначе. Уједно га и сервис није служио као у претходна четити. Али Швајцарцу треба одати признање за све што је урадио. Био је на прагу победе, узео је брејк и имао две меч лопте, али смо потом видели најбољег Ђоковића који се вратио са ивице амбиса, преокренуо на 9:8 и на крају добио овај меч.

И то после тај-брејка у петом сету - 13:12! Подсетимо, прошле године је установљено правило да се у финалу Вимблдона може играти само 25 гемова. У случају да не видимо ''два разлике'', финале се мора завршити у том поменутом 25. гему.

Телеграф