ЈОВИЋ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ ЗАДУЖИО "СЕДМИЦУ" У ФИОРЕНТИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЈОВИЋ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ ЗАДУЖИО "СЕДМИЦУ" У ФИОРЕНТИНИ


Српски фудбалер је истакао и да га инспирише Кристијано Роналдо, због кога је и узео број седам на дресу у Фиренци.

Јовић је на Артемио Франки стадион стигао из Реал Мадрида и потписао двогодишњи уговор. Фиорентина га је добила без одштете, али Реал има право на 50% од наредног трансфера.

"Као што сам неколико пута рекао, задовољство је бити овде и носити овај дрес. Много играчи са Балкана су играли овде, што ми даје додатну мотивацију. Спреман сам да пружим све од себе и радим оно што треба тренеру", рекао је  Јовић  на званичном представљању пред медијима.

Јовић је већ "дебитовао" у дресу Фиорентине, у припремној утакмици је постигао четири гола.

"Тренирао сам током паузе, већ сам прилично спреман. Имам проблема са листом, али то неће бити проблем у будућности".

Србин би у Фиорентини требало да буде лидер напада и једини центарфор на терену.
"Истина је да сам увек играо боље са партнером у нападу, али сам играо и сам у Франкфурту и Мадриду. Овде сам да помогнем тиму. Тренер ће одредити систем, а ја сам спреман да радим шта је потребно", истакао је Јовић.
За место стартног нападача у Фиорентини ће се борити са Артуром Кабралом, који је стигао зимус уместо Влаховића, из Базела.

"Кабрал је изузетна особа и он ће такође добити исту шансу као и ја. Такмичење ме мотивише и надам се да ћемо обојица имати сјајну сезону",  додао је Јовић.

Његов сада већ бивши тренер из Реала Карло Анчелоти истакао је да је Јовић лењ, али очекује да буде добар у Фиорентини.

"Нисам још разговарао са Карлом Анчелотијем, али он је један од најбољих тренера у историји и била је част играти за њега као тренера".

Од Јовића у Фиорентини очекују да настави тамо где је средином прошле сезоне стао његов земљак Душан Влаховић, који је у јануару прешао у великог ривала Јувентус.

"Душан одлично игра у Италији и ја ћу помоћи да будем једнако успешан. Саиграчи смо у репрезентацији и ривали у Серији А, видећемо шта ће бити. Увек је лепо причао о клубу и навијачима, што ми је помогло да изаберем Фиорентину".

Јовић ће носити дрес са бројем 7, у .


"Изабрао сам седмицу јер није било много других бројева који ми се свиђају. Надам се да ће ми донети срећу. Кристијано Роналдо ме инспирише и надам се да ћу бити добар као што је и он био у Италији", истакао је Јовић.
Иронично , Јовић је у Реал стигао као својеврсна замена за Роналда, који тог лета 2018. прешао у Јувентус, али није оправдао трансфер вредан 65 милиона евра постигавши само три гола у лиги за "краљевски клуб".