МЕДВЕДЕВ И НАДАЛ ЗА ТРОФЕЈ НА АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНУ :: Semberija INFO ::

 

МЕДВЕДЕВ И НАДАЛ ЗА ТРОФЕЈ НА АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНУ


Foto
Шпанац Рафаел Надал и Рус Данил Медведев играће у финалу првог тениског гренд слема ове сезоне Аустралијен опена. Надал лови рекордну 21. титулу на гренд слем турнирима, док ће Рус имати прилику да подигне други пехар у каријери након што је прошле године славио на УС опену.
 
У полуфиналима играним данас није било изненађења иако је било неизвјесности. Надал је до прилике да се бори за трофеј дошао након побједе над италијанским тенисером Матеом Беретинијем 3:1, по сетовима 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. У Аустралију је дошао са 20 титула на гренд слем турнирима, колико имају и љути ривали Новак Ђоковић и Роџер Федерер, и у недјељу ће имати прилику да се осами на врху, а за то ће морати да побиједи другог тенисера свијета.
 
Надал је на терену провео скоро три сата, док је Рус играо 20 минута мање, али је утисак да се више наумучио да дође до финала. Медведев је у полуфиналу савладао Грка Сефаноса Циципаса 3:1, по сетовима 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1. Рус такође има велики императив у финалу. Ово му је други пут узастопно да има прилику да се бори за трофеј у Аустралији. Прошле године је поражен од Новака Ђоковића, а ни сада неће имати ништа лакши задатак. Међутим, уколико подигне пехар, преузеће прво мјесто на АТП листи. Истина, мораће да сачека до 21. фебруара јер ће се тек тада обрисати 2.000 бодова које је Ноле освојио прошле сезоне. Уколико освоји пехар, Медведев ће имати 10.925, а 21. фебруара ће Ноле имати 9.015 бодова.
 
Ово ће бити пети међусобни дуел Надала и Медведева. Три пута су играли 2019. и сва три меча су припала Надалу. Играли су један меч 2020. и на завршном мастерсу у Лондону и тај дуел је припао Русу. Медведев је по кладионицама фаворит у финалу у недјељу (9.30 часова), али је сигурно да Шпанац неће тако лако пропустити прилику да подигне нови пехар.

(Независне)