ЂОКОВИЋ БЕЗ ВАКЦИНЕ НЕ МОЖЕ НА РОЛАН ГАРОС :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ БЕЗ ВАКЦИНЕ НЕ МОЖЕ НА РОЛАН ГАРОС


Министарка спорта Француске Роксана Марачинеану донела је одлуку да ће вакцина бити обавезна на свим спортским дешавањима у тој земљи.

Како је министарка Роксана Марачинеану објавила на "Твитеру" у Француској је донесен нови закон који ускоро ступа на снагу.

Закон се односи на обавезну вакцинацију за друштвене догађаје, где спадају и спортски попут Ролан Гароса, што додатно отежава ситуацију најбољем тенисеру света.

Новак Ђоковић је недавно открио да није вакцинисан, а према тумачењу новог закона Француске то значи да српски тенисер неће моћи да игра на Ролан Гаросу уколико не буде био вакцинисан.

Претходно се знало да је потврда о вакцинацији обавезна и за Вимблдон и УС Опен, а и француске власти су недавно рекле да Новак Ђоковић никада не би имао третман какав је доживео у Аустралији.

"Закон о вакцинацији је усвојен и ускоро ће почети да се спроводи, што значи да ће бити обавезно имати потврду о вакцинацији за улазак у све јавне установе (стадиони, биоскопи, сале...). То важи и за учеснике и за гледаоце, како за Французе тако и за странце", написала је министарка спорта.



(Б92)