Успјешан викенд за младе шахисте ШК „Свети Георгије“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Успјешан викенд за младе шахисте ШК „Свети Георгије“ Бијељина


Млади шахисти Шаховског клуба „Свети Георгије“ Бијељина су претходног викенда поново остварили значајне резултате на шаховским турнирима код нас и у региону. 

Мирко Шајин је побиједио у категорији старијих дјечака (2006. – 2009. годиште) на 36. викенд турниру у Београду који организује Шаховски клуб „Глига“ у Батајници, те тако освојио златну медаљу и побједнички пехар. У истој категорији Вук Солаковић је као један од најмађих такмичара заузео 6. мјесто. Запажене резултате остварили су и Павле Секулић и Давид Перић у категорији најмлађи дјечаци (2013. годиште и млађи). 



Наша кадетска екипа у саставу Дарко Јовановић (1. табла), Вук Солаковић (2. табла), Теона Дукић (3. табла), Никола Јововић (4. табла), те Матеј Бабић и Вељко Солаковић као резерве, учествовала је на екипном кадетском турниру у Брчком поводом обиљежавања Дана државности БиХ и освојила треће мјесто, односно бронзане медаље и екипни пехар. Организатор овог кадетског екипног шаховског турнира је било Спортско друштво „Босона“ Брчко. Пратилац екипе је био Вељко Госпавић. 

Ови успјеси доказују квалитетан рад Шаховске школе ,,Свети Георгије'' и да су млади шахисти ове школе конкурентни не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону.


Семберија инфо