Змајице у Вијећници: Ово није задња велика ствар за нас :: Semberija INFO ::

 

Змајице у Вијећници: Ово није задња велика ствар за нас


Чланице женске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине након доброг наступа на Еуробаскету дочекане су данас у сарајевској Вијећници и поручиле да пето мјесто и пласман у квалификације за Свјетско првенство није задња велика ствар коју ће направити.

Након градоначелнице Сарајева Бењамине Карић, јавности се обратио и Самир Авдић, министар културе и спорта Кантона Сарајево, који је изразио наду да ће се спектакл наставити у квалификацијама за Свјетско првенство.

"Након тешких 50 дана обзиром на услове какве смо имали због ковида, ја не бих пуно да причам јер су кошаркашице оне које су ово храбро изнијеле. Показале су босанско срце храбро и честитам им јер су изнијеле сав терет. Све очи су биле упрте на њих и оне су наше хероине. Ми ћемо наставити радити, а ово није крај и нисмо стали. Већ након меча са Шведском кренули смо с додатним захтјевима и апликацијама. Тек нас очекује борба за Свјетско првенство и надамо се да идемо тамо. Кошаркашки савез БиХ ће се потрудити да у БиХ организује један од квалификационих турнира. У којем граду – видјећемо све. Надам се да ћемо имати подршку и да ћемо славити с нашим навијачима", рекао је Амер Чолан, генерални секретар КС БиХ.

Тим менаџер репрезентације Разија Мујановић, истакла је да је највећа снага репрезентације заједништво.

"Хвала вам што сте дошли у оволиком броју да обиљежимо овај велики резултат. Цурама ово пуно значи јер је ово нешто прво велико што су направиле, али ја обећавам да није посљедње. Снага ове репрезентације је то заједништво и сигурно да без тога нема резултата”, рекла је легендарна Раза.

Селектор Горан Лојо нагласио је задовољство дочеком његових изабраница.

"Прелијеп је осјећај. Направили смо успјех који никад досад нико у нашој кошарци није остварио. Предстоје нам нови изазови, квалификациони турнир за СП у фебруару, а у новембру већ почињу и квалификације за ЕП. Хвала кошаркашицама и мојим сарадницима. Заједно смо постигли овакав успјех”, истакао је Лојо.

Одговорио је и шта је потребно да у будућности бх. тим настави с низањем оваквих и већих успјеха.

"Потребна је подршка власти и спонзора. КС БиХ чини све да нам осигура све услове за припреме и такмичење. Ми то имамо и зато и долазе ови резултати. Позвао бих и остале да подрже ово јер је кошарка најтрофејнији тимски спорт у Босни и Херцеговини и то треба подржати", рекао је Лојо.

Капитенка Милица Деура је изразила наду да ће сљедећи пут "змајице" стићи и с медаљама око врата.

“Поносна сам на ове дјевојке иза мене јер су направиле чудо. Само оне знају колико смо рада и напора уложиле у ових 50 дана и шта смо прошле. Заиста сам сретна и стварно ми је пуно срце. Сљедећи пут кад нас будете дочекивали надам се да ћемо имати и нешто око врата", рекла је Деура мислећи на медаље с великих такмичења, те додала:

"Још пуно тога је пред нама и само можемо расти као екипа", додала је она.

Николина Бабић је говорила о своја 23 поена против Белгије у сјајном мечу и тријумфу БиХ.

“Добила сам прилику коју сам на најбољи начин искористила, али тимска игра је најбитнија. Можда се некад појединац истакне, али свака играчица је једнако заслужна за успјех. Драго ми је да смо побиједиле Белгиј и да сам допринијела томе. Кошарка је тимски спорт”, рекла је Бабић.

Марица Гајић прокоментарисала је колико јој је тешко било гледати саиграчице у посљедње двије утакмице, које је пропустила због повреде.

"Увијек је тешко гледати то са стране. И у фебруару ми је било тешко, али ово су лавице и нико нема срце као ове дјевојке. Ми имамо X фактор и то је наше заједништво и то је оно што нас раздваја од других репрезентација. Ту смо да једна другу подижемо и уз саиграчице је све лакше", рекла је Марица.

Женска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине допутовала је данас у Сарајево након што је на Европском првенству освојила одлично пето мјесто и уједно право наступа у квалификацијама за наредно Свјетско првенство.

​Независне новине