ПРОЦВАТ ФК ДВОРОВИ У ЉЕТО 1984. ГОДИНЕ: У Дворове дошла Црвена звезда :: Semberija INFO ::

 

ПРОЦВАТ ФК ДВОРОВИ У ЉЕТО 1984. ГОДИНЕ: У Дворове дошла Црвена звезда


У љето 1984. године поново долази до процвата организације у Фудбалском клубу ,,Пролетер”Дворови. За предсједника долази Максим Максо Митровић, који окупља еминентну управу клуба са циљем да се ,,нападне’’ прво мјесто у Зонској лиги Подсавеза Брчко и пласира у Регионалну лигу сјевероисточне Босне и Херцеговине.

На почетку те слављеничке сезоне, организује се ревијална  пријатељска утакмица са ФК ,,Црвена звезда” из Београда. Долазак ,, Звезде’’ у Дворове плаћен је 200.000 тадашњих динара, а у Дворовима су виђене тадашње ведете ,,Црвене звезде’’ - Љуковчан, Милосављевић и други.

На тој утакмици за ФК ,,Пролетер” Дворови су наступили: Љубиша Доцо Максимовић, Предраг Мрки Софренић, Добривоје Тоша Барјактаревић, Мирослав Лопандић, Ибрахим Шпиле Арнаутовић, Зоран Грга Ранкић, Горан Цвјетиновић, Горан јездимировић, Блажан Тарзо Марјановић, Сакиб Чича Арнаутовић,  Здравко Жабац Радић, Богдан Ранкић, Стевица Јефтић, Драгиша Баја Ђурић, Ацо Остојић,  Драгиша Марјановић, љубиша Адамовић, Радован Кајац Јовић,  Зоран Геца Остојић. Тренер је био Ацо Остојић, а његов помоћник Жико Ван Гал Стевић.

Улазнице за ову утакмницу биле су у претпродаји на мјесец дана прије утакмице, а било је присутно 2500 гледалаца са купљеним улазницама. Резултат ове утакмице није био битан, а од активног играња фудбала у клубу опростили су се:Драгиша Марјановић, Ибрахим Шпиле Арнаутовић, Стевица Јефтић и Богдан Ранкић.

Играње ове утакмице био је традиционални наставак гостовања прволигаша бивше СФРЈ у Дворовима. Претходно 1976. године гостовао је ФК ,,Слобода” Тузла, а 1979. године ФК ,,Жељезничар” Сарајево.

На овај догађај из архива ФК ,,Пролетер” Дворови подсјетио је Владан Симеуновић.

​Семберија инфо