СВЈЕТЛАН ВУЈАДИНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА СЕЛЕКТОРА TAEKWONDO РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БиХ :: Semberija INFO ::

 

СВЈЕТЛАН ВУЈАДИНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА СЕЛЕКТОРА TAEKWONDO РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БиХ


Протеклог викенда у Приједору је одржана скупштина Taekwondo савеза БиХ, на којој је изабрано ново руководство које ће водити овај савез у наредне четири године.  

Између осталих, на скупштини Савеза је донијета одлука да Свјетлан Вујадиновић, из бијељинског Taekwondo клуба "Јопа" буде именован за тренера кадетске репрезентације Босне и Херцеговине. Он ће ову позицију обављати наредне четири године а како је истакао, амбиције у овом олимпијском спорту нису мале.

- Прије свега, желим да се захвалим свима у савезу што су ми указали велико повјерење да водим кадетску репрезентацију БиХ. То је за мене велика одговорност али на неки начин и признање за мој досадашњи рад", рекао је Свјетлан Вујадиновић нагласивши да пред њим стоји велики посао, јер су пред теквондоистима два велика међународна такмичења.

- Моје активности као тренера кадетске репрезентације почињу одмах. Већ 19. јуна у Зворнику ће бити одржано Државно првенство БиХ, које ће бити најбољи показатељ у каквој су форми најбољи такмичари.  Потом ће, до краја године, бити одржана два велика међународна турнира за које се припремамо са великим амбицијама - Европско првенство у Естонији а потом Свјетско првенство у Бугарској. То је први пут да се Свјетско првенство одржава у Европи, практично у нашем комшилуку што је најбоља прилика да наши такмичари на највећој сцени покажу шта знају", каже Вујадиновић. 
​  
Taekwondo је спорт у великој експанзији у БиХ, нарочито међу млађима. С друге стране и сениорски репрезентативци су ове године забиљежили запажене резултате, па ће БиХ ове године имати и свог представника у Taekwondou на Олимпијским играма у Токију.

Семберија инфо - И. Гутић