БОКСЕРИ РАДНИКА У РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ :: Semberija INFO ::

 

БОКСЕРИ РАДНИКА У РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ


Почетком ове године у Београду су представници боксерских савеза држава насталих распадом Југославије потписали Декларацију о оснивању Регионалне боксерске лиге. Лигу чини осам клубова - по два клуба из Босне и Херцеговине и Србије, те по један клуб из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Жријеб за регионалну лигу обављен је деветог априла ове године у Сарајеву. У групи А наступаће БК „Жељезничар“ (БиХ), БК „Лозница“, БК „Вардар“ и БК „Црногорски соколови“. Вољом жријеба, у првом колу снаге ће одмјерити Вардар - Лозница и Жељезничар - Црногорски соколови. Групу Б сачињавају БК „Марибор“, БК „Црвена звезда“, БК „Витезови“ Загреб  и БК „Радник“ Бијељина. У првом колу састају се Црвена звезда - Марибор и Витезови - Радник. Боксерски клуб „Радник“ ће 1. коло боксовати петог јуна 2021. године у Загребу а најбоље бокс мечеве из региона публика ће моћи пратити на ТВ каналу Арена Фајт (Fight).



- БК „Радник“ је спаковао екипу за највећи боксерски караван у региону. У категорији до 56 кг наступаће шампион Балкана Ален Рахимић а у категорији до 60 кг Никола Ивковић и Лука Вељовић, прошлогодишнији и актуелни шампиони БиХ. У категорији до 64 кг боје бијељинског клуба ће бранити репрезентативац Србије Вања Бачић и вицешампион БиХ за 2021. годину Томислав Вукомановић. У категорији до 69 кг боксоваће првак БиХ Бранислав Малиновић и вишеструки шампион Србије Себастијан Шаћири, а у категорији до 75 кг првак Србије Дејан Дашић,  Лео Цвитановић шампион БиХ (који иначе наступа у Бундес лиги) и Борислав Глигорић. У категорији до 81 кг наступиће актуелни шампион Србије Слободан Јовановић те Антонио Мартиновић, такође боксер Бундес лиге. У категорији до 91 кг Радник ће представљати Тадија Николовски, Раденко Томић и Нино Количић, док ће у најтежој категорији наступати Дашо Симеуновић и Милош Велетић“, рекао је за „Семберија ИНФО“ предсједник БК „Радник“ Миленко Томић.

Регионална лига у боксу велику пажњу посветиће стасавању младих боксера па су сви клубови учесници лиге у обавези имати боксере у млађим узрасним категоријама. И у овом сегменту БК „Радник“ има тројицу талентованих репрезентативних боксера: Расим Селимовић и Алија Мешић (Босна и Херцеговина) и Урош Чингилић (Србија).

Боксерски клуб „Радник“ је посљедњих година неприкосновени лидер боксерске сцене у Босни и Херцеговини. Учешће у Регионалној лиги ће бити додатни изазов за бијељинске боксере и спортске раднике БК „Радник“.

Семберија инфо