ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ: БОРАЦ ЧЕКА МЛАДОСТ, РАДНИК ИДЕ ВЕЛЕЖУ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ: БОРАЦ ЧЕКА МЛАДОСТ, РАДНИК ИДЕ ВЕЛЕЖУ


У Премијер лиги БиХ се, пред репрезентативну паузу, игра прво коло трећег круга, односно 23. коло, а утакмице подијељене на два дана, па су тако данас на програму три, а сутра преостале три.

Прва два меча се играју од 17.00 часова. Борац ће у Бањалуци дочекати Младост Добој-Какањ, што је лијепа прилика да се упишу три бода против тима који ће се до краја борити за опстанак.

Борац је у наставку сезоне одиграо четири сусрета, од којих је три добио идентичним резултатом 2:0, а истим резултатом је и изгубио у Мостару од Вележа. Једна од тих побједа је била у Купу, против Широког Бријега у гостима, што је крајишком клубу донијело пласман у полуфинале Купа БиХ.

Младост је прве двије утакмице изгубила - код куће од Широког и у гостима од Радника у Бијељини, да би у прошлом колу савладала директног ривала у борби за опстанак, екипу Крупе са 1:0.

Ове сезоне су одиграли два меча и оба је добио Борац - 6:0 на свом стадиону и 2:0 у гостима. Традиција каже да су до сада у Бањалуци одиграли пет утакмица уз двије побједе Борца, два ремија и једно славље Младости, у августу 2017. године.

У исто вријеме, Вележ ће дочекати бијељински Радник. Мостарци играју прелијеп фудбал, на трећем су мјесту табеле, док се Радник мучи ове сезоне након смјене Младена Крстајића са чела клуба и предстоји му велика борба за опстанак.

Прије три седмице су одиграли 0:0 у Бијељини, а након тога су "рођени" остварили двије важне побједе - против Борца на свом стадиону, а онда су први пут у Премијер лиги БиХ славили на Тушњу против Слободе.

Радник је након тог ремија са Вележом, побиједио Младост, па изгубио од Борца у гостима.

Први меч у сезони ова два тима, Вележ је добио код куће са 2:1, погоцима Обрена Цвијановића и Самира Зељковића, док је гол за Бијељинце постигао Кенан Шарић, који је ове зиме прешао у Младост Добој-Какањ.

Традиција каже да кад се састану Вележ и Радник у Мостару, неко мора да побиједи. До сада су одиграли седам утакмица у Премијер лиги и однос је 5:2 у побједама за Мостарце.

У посљедњем мечу данашњег програма, Зрињски ће угостити Слободу. Мостарски тим је у доста бољој форми, док Тузлаци улазе у овај меч са новим тренером, Младеном Жижовићем, коме је посљедњи ангажман био баш у Зрињском.

Зрињски је у четири до сада одигране утакмице овог прољећа двије добио, двије изгубио и испао је из Купа од Сарајева, а управо су Сарајлијама нанијели први пораз у сезони, баш на њиховом терену. У прошлом колу их је први пут икада у Мостару побиједила Тузла Сити.

Што се Слободе тиче, они су у веома лошем стању. Све три утакмице су изгубили, а први гол су дали у прошлом колу, када су изгубили код куће од Вележа. Тежак посао је пред Жижовићем да извуче Слободу из летаргије и кризе, као и да је сачува у лиги.

Кад је традиција у питању, Тузлаци су само једном славили против Зрињског у гостима и то давне 2003. године, два пута су само извукли бод, посљедњи пут још 2007. године, а доживјели су чак 19 пораза у првенству и Купу, што само по себи каже колико је ово тешко и непријатно гостовање за Слободу.

Премијер лига БиХ, 23. коло - субота:

17:00 Борац - Младост
Вележ - Радник
19:00 Зрињски - Слобода

Недјеља:

15:00 Сарајево - Крупа
17:00 Широки Бријег - Олимпик
Жељезничар - Тузла Сити

Табела: Сарајево 46, Широки Бријег 41, Вележ 40, Зрињски 38, Жељезничар 37, Тузла Сити 36, Борац 35, Слобода и Младост ДК 22, Радник и Олимпик по 19 и Крупа 14.
 
(СРНА)