ПРВА ЛИГА СРПСКЕ: СЕДАМ МЕЧЕВА ДАНАС, ДЕРБИ ОСТАВЉЕН СУТРА :: Semberija INFO ::

 

ПРВА ЛИГА СРПСКЕ: СЕДАМ МЕЧЕВА ДАНАС, ДЕРБИ ОСТАВЉЕН СУТРА


Седам утакмица 18. кола Прве лиге Републике Српске на програму је данас, док је велики дерби за прво мјесто између Рудара и Звијезде 09, који ће бити одигран у Приједору, остављен за сутра.

Без обзира на дерби, биће врло занимљивих двобоја и у данашњем програму.

Леотар и Слобода из Новог Града за противнике имају тимове из доњег дијела табеле. Требињци гостују у Прњавору код Љубића, док Слобода чека Сутјеску из Фоче. У случају побједе, Леотар би могао да избије на друго мјесто табеле, барем до сутрашњег дербија.

Бањалучки Жељезничар, који је одлично стартовао овог прољећа и забиљежио двије побједе, гостује у Источном Сарајеву код Славије, која је у два кола узела само бод.

Занимљив окршај се очекује у Градишки, гдје Козара у дуелу тимова из средине табеле дочекује зворничку Дрину, док ће Подриње у Јањи покушати да изненади врло добар састав Текстилца из Дервенте, те дође до важних бодова у борби за опстанак, с обзиром да су убједљиво посљедњи на табели.

У комшијском окршају, у Добоју играју Слога и Модрича. Добојлије су у прва два кола прољећа освојили четири бода, одигравши неријешено са Звијездом 09 у гостима, док су Модричани доживјели два пораза.

Коначно, у Брчком ће домаће Јединство угостити Борац из Козарске Дубице и ,такође, тражити вриједне бодове у покушају да побјегну од дна табеле. Брчаци су узели три бода у два кола, изненадивши Текстилац на свом терену, док Дубичани освојили само бод у ова два кола, откако је првенство настављено.

Наравно, сви ће жељно чекати сутрашњи двобој два вјероватно најквалитетнија тима у лиги.

Рудар је на отварању прољећног дијела првенства поражен у Приједору од Жељезничара, да би потом славио у Фочи, док је Звијезда 09 најприје славили против Козаре у гостима, потом су испали у четвртфиналу Купа БиХ од Клиса, а онда и били изненађени од стране добојске Слоге, која им је "закинула" два бода на домаћем терену.

Ове сезоне су већ два пута одмјерали снаге. Прво на почетку сезоне, када је Рудар славио као гост са 1:0, поготком Милета Ковачевића, да би се Звијезда реванширала у осмини финала Купа БиХ, када је након 0:0 у регуларном дијелу утакмице, славила након бољег извођења једанаестераца са 4:3.

До сада су се, рачунајући и тај Куп меч, у Приједору састали четири пута. Два меча су завршена неријешено, једном је славио семберски тим, а једном Рудар и то у првом њиховом окршају, у марту 2017. године са убједљивих 5:0. То каже традиција, а шта ће бити сутра, сачекајмо и видјећемо.

Прва лига Републике Српске, 18. коло - субота:

14:30 Козара - Дрина
Љубић - Леотар
Слобода (НГ) - Сутјеска
Подриње - Текстилац
Славија - Жељезничар
Слога - Модрича
15:00 Јединство - Борац (КД)

Недјеља:

14:30 Рудар - Звиједза 09

Табела: Рудар Приједор 35, Звијезда 09 32, Леотар 30, Слобода /Нови Град/ 29, Текстилац 27, Жељезничар /Бањалука/ 26, Модрича 24, Козара и Слога /Добој/ по 23, Дрина 22, Борац /Козарска Дубица/ и Славија по 20, Љубић 19, Јединство /Брчко/ 14, Сутјеска /Фоча/ 13 и Подриње /Јања/ девет бодова.
 
(СРНА)