ЂОКОВИЋ: МЕДВЕДЕВ ЈЕ ТРЕНУТНО НАЈТЕЖИ ИЗАЗОВ :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ: МЕДВЕДЕВ ЈЕ ТРЕНУТНО НАЈТЕЖИ ИЗАЗОВ


Foto: Twitter
Новак Ђоковић у недјељу против Данила Медведева игра за девету титулу на Аустралијан опену.

Број један свјетског тениса има стопостотан учинак у финалима на првом гренд слему сезоне и нада се 18. гренд слем трофеју.

Послије побједе над Русом Асланом Карацевом, Новак је рекао да је свјестан шта га очекује у великом финалу у Род Лејвер арени.

- Медведев је у најбољој форми од свих нас, везао је 20 и више побједа и игра феноменално. Доста добро се креће, има убитачан сервис и врло је прецизан. Паметан је тенисер, зна како тактички да се постави и да доведе противника до лудила, да га разоружа. То је вјероватно најтежи изазов у овом тренутку - искрен је Новак.

Један од најзапосленијих људи у његовом тиму протеклих дана био је физиотерапеут Улисес Бадио. Аргентинац је једна половина Новаковог физио тима, друга је дугогодишњи пријатељ и Новаков кум Миљан Амановић, који није са њим у Мелбурну.

Новак је истакао да је неизмјерно захвалан Улисесу на свему што чини за њега.

- Ули је прије свега изузетна особа. Много је добар човјек и начин на који се опходи према другима стварно је импресиван. Свима се јавља, доноси чоколадице, поклоне овде АТП физиотерапеутима, чуварима итд. Са свима се лијепо поздрави и по свему томе се види какав је он човек. Њему је заиста стало до мене и моје каријере, мог физичког стања. Веома је професионалан и изузетно посвећен, стварно је много радио у посљедњих пет-шест дана, по цијели дан. Захвалан сам му из срца - каже Новак.

Наравно, није могао да заобиђе ни Миљана Амановића, који је обично на турнирима који се играју у Европи.

- У овом контексту не могу да не споменем Миљана Амановића, свог кума и другог физиотерапеута који није овдје сада. Ули и он се допуњују и Миљан је веома посвећен, али имају мало другачији начин рада. Учине да се увијек осјетим добро - закључио је Ђоковић а преноси Б92.
 
(РТС)