Кошаркаши БиХ окупљају се у Риги уочи мечева са Грчком и Бугарском :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши БиХ окупљају се у Риги уочи мечева са Грчком и Бугарском


Фото - КС БиХ

Мушка кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине окупиће се данас у Риги, гдје ће одиграти преостала два сусрета у квалификацијама за Еуробаскет 2022. године.

Дио репрезентације отпутовао је синоћ у Београд, одакле данас креће пут Риге гдје ће се састати с осталим члановима репрезентације.

Репрезентација БиХ већ је осигурала пласман на ЕП, тако да преостала два меча неће имати резултатски значај за тим Ведрана Боснића.

“Имамо тај луксуз да смо се већ успјели квалификовати за ЕП, што нам омогућава да пружимо прилику и одговорности играчима који то нису имали прилику у прва два прозора”, рекао је Боснић.

Он у Риги неће моћи да рачуна на неколико стандардних репрезентативаца.

“Нажалост, у Риги нећемо моћи рачунати на нашег капитена Миралема Халиловића који је оперисао вилицу прије пар дана, којем желимо брзи опоравак и повратак у репрезентацију. Милошевић и Атић су добили поштеду у овом прозору због исцрпљености и повреда, на тим позицијама желимо дати више простора неким другим играчима. Муса као играч Ефеса и Еуролиге није добио зелено свјетло свог клуба за овај прозор, што је и очекивано с обзиром на ситуацију односа између ФИБЕ и Еуролиге. Вратили смо култ репрезентације што је уз одлазак на ЕП био један од мојих великих циљева. Сви који су дио овог пројекта имају одговорност да дају свој максимум на терену и ван њега како бисмо били још бољи у сваком сегменту, што чини поносним и наше вјерне навијаче”, истиче селектор бх. тима.

Репрезентација БиХ у посљедња два меча у квалификацијама игра против Грчке (20. фебруара) и Бугарске (22. фебруара).

Списак бх. играча за завршни прозор квалификација за Еуробаскет у Риги: Джон Роберсон (Естудиантес, Шпанија), Сани Чампара (Сплит, Хрватска), Мухамед Пашалић (Босна Ројал, БиХ), Карло Матковић (Мега Сокербет, Србија), Амар Алибеговић (Виртус Болоња, Италија), Александар Лазић (Морнар, Црна Гора), Адин Врабац (Крка, Словенија), Емир Сулејмановић (Тенерифе, Шпанија), Тихомир Врањеш (Зрињски, БиХ), Харис Делалић (Челик, БиХ), Кенан Камењаш (Спарс, БиХ), Амар Гегић (Спарс, БиХ), Ајдин Пенава (Монс, Белгија), Дарко Талић (Игокеа, БиХ), Јуре Зубац (Широки, БиХ), Исмет Сејфић (Сутјеска, Црна Гора) и Недим Буза (Спарс, БиХ).

ФЕНА / БХРТ