ЈЗУ Свети Врачеви - 5. јул: Неповољна епидемиолошка ситуација :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви - 5. јул: Неповољна епидемиолошка ситуација


Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине није повољна и неопходан је максималан опрез и поштовање препоручених мјера личне заштите. Потврђено је пет нових случајева позитвних на вирус корона на подручју Бијељине, а од почетка пандемије до 4. јула, на подручју града Бијељина је било 85 особа позитивних на вирус корона.

У болничком карантину, од претходно 11 особа позитивних на вирус корона, дошло је до компликација код пацијента средње животне доби из Угљевика који је, нажалост, преминуо. Пацијент је имао обострану упалу плућа, дијабетес и улкус.

У вечерњим сатима 4. јула у болнички карантин примљена је и женска особа са средње тешком клиничком сликом и под терапијом је, као и осталих 10 особа у болничком карантину.

Када су у питању здравствени радници Болнице “Свети Врачеви”, од почетка пандемије, закључно са 5. јулом, било је 14 позитивних на КОВИД19. Двоје је излијечено и вратили су се редовним радним обавезама. Претходних неколико дана,  позитиван резултат на вирус корона потврђен је код 12 здравствених радника и у кућној су изолацији. До 5. јула, тестиране су 1. 552 особе.

​Остале особе са подручја Бијељине, које су позитивне на вирус корона и које се налазе у кућној изолацији, у надлежности су Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина.