НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ ИЗ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ ИЗ БИЈЕЉИНЕ


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 468 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 79 особа у Републици Српској, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Тестирања су извршена у Институту за јавно здравство РС, Универзитетском клиничком центру РС, Болници ,,Свети врачеви'' у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи. Како се наводи у саопштењу, 78 особа је из Републике Српске, а једна особа је са пребивалиштем у Републици Српској, а тестирана је и присуство вируса корона доказано у Федерацији БиХ. Ради се о 45 мушких и 34 женске особе, од којих је 20 млађе, 54 средње и пет особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 21 особа је из Бијељине, 12 из Бања Луке, девет из Зворника, четири из Пала, по три из Љубиња, Котор Вароша, Козарске Дубице и Вишеграда, по двије из Градишке, Источне Илиџе, Невесиња, Теслића, Рогатице и Власенице и по једна особа из Братунца, Челница, Источног Новог Сарајева, Добоја, Милића, Модриче, Приједора, Оштре Луке и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство РС пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени средње животне доби са пребивалиштем у Зворнику.